Ηράκλειο: Έρχεται το έξυπνο πάρκινγκ με 1000 θέσεις και πληρωμή από το κινητό

Μια ακόμη ψηφιακή εφαρμογή έρχεται το επόμενο διάστημα από τον δήμο Ηρακλείου, με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο δήμος Ηρακλείου που κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Τεχνολογίες που βελτιώνουν την κυκλοφορία οχημάτων, μεταφορών και τη μετακίνηση των πεζών», στα βραβεία «Best City Awards  2022», την πιλοτική εφαρμογή «Φόρτος κίνησης σε δρόμους» (https://traffic.smartcity.heraklion.gr/) συνεχίζει τις δράσεις του για την ψηφιακή πολιτική.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Μαρία Μπινιχάκη ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Γιώργος Σισαμάκης το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε εφαρμογή το…  Έξυπνο Πάρκινγκ».

Πρόκειται για μια εφαρμογή με την οποία ο επισκέπτης της πόλης θα μπορεί να βλέπει που υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης και να τις «κλείνει» πληρώνοντας από το κινητό του τηλέφωνο.

Η νέα δράση θα αφορά 1000 ελεγχόμενες θέσεις στάθμευσης, οι οποίες θα διαθέτουν αισθητήρες και παρκόμετρα. «Θεωρούμε ότι θα λύσει πολλά προβλήματα κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά καθώς ο επισκέπτης που θέλει να παρκάρει το αυτοκίνητό του στους χώρους αυτούς θα μπορεί από το κινητό του, από το tablet του να δει τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης και να τις «κλείσει» και να τις πληρώσει. Θα κερδίζει χρόνο χρήμα, αλλά και η διαδικασία θα έχει μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα», ανέφερε ο κ. Σισαμάκης.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα