Ηράκλειο: Με επιτυχία το συνέδριο «RETASTE: Rethink Food Waste 2022»

Πρέπει να διαβάσετε

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή περισσότερων από 200 συνέδρων, πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) στο Ηράκλειο Κρήτης, το διεθνές υβριδικό επιστημονικό Συνέδριο RETASTERethink Food Waste 2022, με αντικείμενο τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και τη διαχείριση των υπολειμμάτων τροφίμων μέσα από καινοτόμες μεθόδους που υποστηρίζουν την κυκλική οικονομία.

Τις παρουσιάσεις και τα συμπεράσματα του Συνεδρίου συμπλήρωσε το Smart Innovation Symposium (SIS), το οποίο ανέδειξε τη σημασία της έρευνας και της καινοτομίας στη λειτουργία και ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με τη συμμετοχή περισσότερων από 90 συνέδρων, ειδικών επιστημόνων, στελεχών εταιρειών, εκπροσώπων της Πολιτείας και των Περιφερειακών Αρχών, καθώς και φορέων που εργάζονται στο αντικείμενο.

Το διεθνές Συνέδριο RETASTE και το Smart Innovation Symposium διοργανώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα