Ηράκλειο: Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα ήταν απάτη!

Πρέπει να διαβάσετε

Θύμα απάτης έπεσε ένα ακόμη άτομο, που δυστυχώς και παρά την έκταση που έχει πάρει το φαινόμενο, δεν κατάλαβε ότι συνομιλεί με απατεώνες και εκτέλεσε τις οδηγίες που έλαβε τηλεφωνικά.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια Λετονή ηλικίας 43 ετών, η οποία μένει στο Ηράκλειο και κατήγγειλε ότι επικοινώνησε μαζί της ένα άτομο που της συστήθηκε ως συνεργάτης εταιρίας με κρυπτονομίσματα με έδρα την Αγγλία.

Η συνομιλία τους ήταν στα ρώσικα και της είπε ότι λέγεται Βίκτορ και πως μπορεί με 99 ευρώ να επενδύσει σε κτυπτονόμισμα και να αποκομίσει μεγαλύτερο κέρδος.

Η γυναίκα δέχτηκε και τότε εκείνος της είπε πως θα την καλέσει ένα άτομο από την εταιρία να μιλήσουν. Πράγματι την επομένη της τηλεφώνησε ένας «υπάλληλος» της επενδυτικής εταιρίας «μαϊμού», λέγοντας της πως πρέπει να κατεβάσει μία εφαρμογή (anydesk) στον υπολογιστή της.

Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή του έδινε εν αγνοία πρόσβαση να παρακολουθεί τις κινήσεις της στον υπολογιστή. Η 49χρονη κατέβασε έναν κωδικό και έτσι απέκτησε πρόσβαση ακόμα και στους λογαριασμούς της στην τράπεζα. Η 43χρονη αντιλήφθηκε ότι αφού εγκατέστησε την εφαρμογή «πέταξαν» από το λογαριασμό της 4.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα