Μέσα στους επόμενους δύο μήνες αναμένεται να επανέλθουν τα mini bus στο Ηράκλειο, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός.

Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρινό, πρόθεση της δημοτικής αρχής, μετά την ολοκλήρωση της σύμβασης με το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου, ήταν το συντομότερο δυνατό τα mini bus να μπορέσουν να επανέλθουν στο Ηράκλειο, καθώς μέσω της συγκεκριμένης δωρεάν γραμμής εξυπηρετούνταν πολλοί δημότες, καθώς συνέδεαν τους δύο δωρεάν χώρους στάθμευσης στο λιμάνι και στο Παγκρήτιο στάδιο, με το κέντρο.

Παράλληλα, ο κ. Λαμπρινός τόνισε πως η δημοτική αρχή κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η γραμμή των mini bus να επανέλθει νωρίτερα, ακόμη και μέσα στον Σεπτέμβριο.

Δικαίωση Δήμου Ηρακλείου για τη σύμβαση με  το Αστικό ΚΤΕΛ

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου αναφέρει:

Την επαναλειτουργία των δυο γραμμών  mini bus, που λειτουργούσαν με επιτυχία μέχρι τον Μάρτιο του 2020, δρομολογεί το προσεχές διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη σύμβαση του Δήμου με το Αστικό ΚΤΕΛ  είχε ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2020. Κατά της σύναψης νέας σύμβασης είχε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης η δημοτική παράταξη «Ενεργοί Πολίτες».

Ωστόσο η προσφυγή απορρίφθηκε ενώ την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε και η διαδικασία των απαιτούμενων εγκρίσεων από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.) που άναψε το πράσινο φως στον Δήμο για να προχωρήσει η υπογραφή της νέας σύμβασης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Αυτές οι αποφάσεις  έρχονται να επιβεβαιώσουν απλώς ότι εμείς, ως Δημοτική  Αρχή, κινηθήκαμε αποκλειστικά με βάση την κείμενη  νομοθεσία και με μόνο γνώμονα το καλό της πόλης και των δημοτών. Το σημαντικότερο είναι ότι οι χιλιάδες άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν την κόκκινη και την μπλε γραμμή και περίμεναν πως και πως την επανέναρξή τους, σύντομα θα ικανοποιηθούν. Οι διαδικασίες  για την ανανέωση της σύμβασης έχουν ξεκινήσει ήδη, ώστε το προσεχές διάστημα  να επαναλειτουργήσουν οι δύο υφιστάμενες γραμμές από Παγκρήτιο Στάδιο και Νέα Αλικαρνασσό και ταυτόχρονα εργαζόμαστε για τη δημιουργία τρίτης γραμμής η οποία θα εξυπηρετεί της νότιες αστικές περιοχές του Δήμου, εκκινώντας από τη Λεωφόρο Κνωσού».