Τα κρατητήρια Ηρακλείου στο Αστυνομικό Μέγαρο επισκέφθηκε την Παρασκευή, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, συνοδευόμενη από τον λοιμωξιολόγο Αχιλλέα Γκίκα. 

«Επισκεφθήκαμε με τον Αχιλλέα Γκίκα, το Αστυνομικό Μέγαρο. Είχαμε συνάντηση με τον Ταξίαρχο και τον υπεύθυνο. Μια συζήτηση που δόθηκε η δυνατότητα στο να μοιραστούν προβληματισμούς. Εμείς είμαστε δίπλα σε κάθε φορέα. Η 7η ΥΠΕ έχει δηλώσει πως ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν είναι αρμοδιότητα μας θα βρεθούμε δίπλα τους. Δώσαμε οδηγίες, θα υποστηρίξουμε μια πρόταση για να έχουν τη δυνατότητα για self test σε ανθρώπους που γίνεται προσαγωγή. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Ψυχραιμία χρειάζεται, πρωτόκολλα υπάρχουν, υπάρχει απομόνωση των θετικών και τη Δευτέρα θα γίνει δεύτερη δειγματοληψία από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ» σχολίασε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

Η κ. Μπορμπουδάκη σημείωσε πως τα αρχικά τεστ έγιναν την ημέρα που έπρεπε βάσει πρωτοκόλλου. «Καθημερινά έχουμε δύο σταθερά σημεία στο κέντρο, με κλιμάκιο όπου ο κόσμος προσέρχεται για τεστ. Πρέπει όμως να γίνει στο σωστό χρόνο και αυτό θα κάναμε αν είχαμε μια ενδονοσοκομειακή διασπορά. Όταν έχουμε θετικά περιστατικά απομονώνονται και σε δεύτερο χρόνο γίνονται τεστ σε στενές επαφές. Το ίδιο θα γίνει και τώρα για τη δεύτερη δειγματοληψία».