Ηράκλειο: Εν αναμονή της απάντησης του υπουργείου Παιδείας για τις Πανελλήνιες σε σεισμόπληκτες περιοχές

Πρέπει να διαβάσετε

Απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις για το 2022 στις σεισμόπληκτες περιοχές του Ηρακλείου αλλά και την μείωση – ενδεχομένως – της ύλης, επιχείρησε να δώσει μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Μανώλης Καρτσωνάκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Καρτσωνάκης από τις πρώτες ημέρες, αμέσως μετά την όξυνση του σεισμικού φαινομένου τόσο οι εκπαιδευτικοί αλλά και άλλοι φορείς είχαν προωθήσει αυτό το αίτημα στο υπουργείο Παιδείας. «Εγώ ως Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, έχω προωθήσει το ανάλογο αίτημα προς το υπουργείο. Είναι μια διαδικασία που γίνεται στάνταρ και κάποια στιγμή το υπουργείο, μαζεύοντας τα στοιχεία από διάφορες περιοχές που έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές, καταλήγει σε αποφάσεις. Το στηρίζουμε το αίτημα, έχοντας ζήσει την εμπειρία των σεισμών, εγώ πήγαν τον πρώτο μήνα 2 φορές τη βδομάδα για να δω πως εξελίσσονται οι καταστάσεις. Είχαμε προβλήματα, τα παιδιά έχασαν το χώρο τους, μαθησιακά καλύφθηκαν στην πορεία με την προσπάθεια των εκπαιδευτικών, δεν παύει όμως η ταλαιπωρία των παιδιών να είναι μεγάλη. Πιστεύω το υπουργείο θα πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις».

Εξήγησε δε, πως περικοπή της ύλης δεν μπορεί να γίνει καθώς οι εξετάσεις είναι κοινές, με τα ίδια θέματα για ολόκληρη την χώρα.

«Τα καταφέραμε»

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην φετινή σχολική χρονιά λέγοντας πως τα σχολεία έμειναν ανοιχτά με πολύ κόπο από το υπουργείο αλλά και τον κάθε ένα εκπαιδευτικό, Σύλλογο Διδασκόντων και Διευθυντή. «Θέλαμε φέτος, έχοντας δει την πρώτη περίοδο με τις καραντίνες, τις δυσκολίες που έφεραν όλα αυτά και πιστέψαμε ότι τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στους χώρους τους, που είναι τα σχολεία τους. Το καταφέραμε, υπήρξαν περίοδοι που αυξάνονταν τα κρούσματα, παρόλα αυτά με διαρκείς ελέγχους, την καθημερινή προσοχή των εκπαιδευτικών που πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια, φτάνουμε στο τέλος. Είναι μια χρονιά που θυμίζει την κανονικότητα και φαίνεται και από τις ημερομηνίες των Πανελληνίων».

Κλείνοντας, ο κ. Καρτσωνάκης επεσήμανε πως τα παιδιά πρέπει να είναι στο καλύτερο δυνατό περιβάλλον, για να δώσουν Πανελλήνιες. «Τέλος Μαΐου τελειώνουν τα μαθήματα, αυτά είναι παραδοσιακά πράγματα. Θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές και θα ολοκληρωθούν εγκαίρως ώστε να έχουμε και νωρίτερα τα αποτελέσματα, για να ξέρει ο καθένας σε ποια σχολή έχει περάσει».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα