«Τρικλοποδιές» στην απογραφή των πολιτών στο νομό Ηρακλείου, έβαλαν ο κορωνοϊός και… η άρνηση.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η προϊσταμένη της Στατιστικής Υπηρεσίας Ν. Ηρακλείου Υβόννη Αλαφούζου, σημείωσε πως πλέον η απογραφή βρίσκεται στην τελική ευθεία, για να ολοκληρωθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, υπήρξαν κάποιες δυσκολίες, όπως ανέφερε. «Ήταν η πανδημία που συνεχίζεται και τη γνωρίζουμε πολύ καλά, υπήρξαν κάποια εμπόδια με τον καιρό αλλά πιστεύω ότι όλα οδεύουν προς το καλύτερο».

Πρόσθεσε δε, πως ο κόσμος φοβόταν μήπως κολλήσει κορωνοϊό κάτι που αποτελούσε εμπόδιο, για τους απογραφείς. «Υπάρχουν όμως τόσοι τρόποι που μπορούμε ακόμη και τώρα να κάνουμε την απογραφή μας. Όλοι πρέπει να μετρηθούμε γιατί όλοι αξίζουμε. Αυτό είναι το νόημα της απογραφής που διεξάγεται μια φορά στα δέκα χρόνια. Είναι ήδη ακόμη ανοιχτή η πλατφόρμα, που μπορεί να κάνει την απογραφή, αρκεί να έχει το μοναδικό κωδικό κατοικίας ειδάλλως μπορούν να βρουν τον απογραφέα της περιοχής του».

Κλείνοντας, αναφορικά με τους πολίτες που αρνούνται να απογραφούν, η κα. Αλαφούζου σημείωσε πως ούτε η ίδια μπορεί να καταλάβει που αποσκοπούν. «Είναι της εποχής μάλλον, ότι όλοι είμαστε αρνητές για κάποιο λόγο. Δεν ξέρουν τα οφέλη της απογραφής, όμως αυτό θα πρέπει να το σταματήσουμε και στο τέλος να μπορέσουμε να πείσουμε τους ανθρώπους αυτούς, να κάνουν την απογραφή».