Η «Ελπίδα» μπορεί να πάγωσε την Κρήτη, έβαλε όμως «φωτιά» στις τιμές των κηπευτικών.

Σήμερα στην λαϊκή αγορά των Πατελών, στο Ηράκλειο, οι τιμές σε ορισμένα κηπευτικά ήταν αυξημένες έως και 100%.

Όπως τονίζουν οι παραγωγοί ο παγετός, που ήδη σε κάποιες περιοχές έχει δημιουργήσει προβλήματα, σε συνδυασμό με το αυξημένο ενεργειακό κόστος και τις «τσιμπημένες» τιμές των λιπασμάτων είναι οι αιτία αυτών των αυξήσεων.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα που εντοπίζονται μέχρι σήμερα αφορούν σε ελλείψεις προϊόντων καθώς ο παγετός καθυστερεί την συγκομιδή των κηπευτικών.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανώλης Ορφανουδάκης, τα προβλήματα αναμένεται να επεκταθούν και στις περιοχές που δεν χιόνισε, αλλά επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Πέραν της καθυστέρησης στη συγκομιδή λόγω του παγετού, που έχει ως αποτέλεσμα λιγότερα άρα και ακριβότερα προϊόντα να φτάνουν στους καταναλωτές, η ζημιά για τους παραγωγούς σύμφωνα με τον κ. Ορφανουδάκη θα φανεί τις επόμενες 10 ημέρες.

«Ζημιές είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν», σημείωσε ο κ. Ορφανουδάκης συμπληρώνοντας πως «δυστυχώς όπως έχει δείξει  η εμπειρία των προηγούμενων ετών η ζημιά από τον παγετό δεν αποζημιώνεται στην πραγματική της βάση».