Ηράκλειο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 67χρονος που βασάνιζε τον σκύλο του με ηλεκτροσόκ

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο 67χρονος άνδρας που φορούσε ηλεκτρικό κολλάρο στον σκύλο του και τον υπέβαλε σε ηλεκτροσόκ για να τον… εκπαιδεύσει.

Ο άνδρας συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής και αφού βίντεο με της βασανιστικές στιγμές που περνούσε ο σκύλος στα χέρια του ιδιοκτήτη του είχε δει το φως της δημοσιότητας.

Στον 67χρονο επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 15.600 ευρώ, ενώ ο εισαγγελέας του άσκησε διώξεις για κακοποίηση ζώου συντροφιάς και μη τήρηση των κανόνων ευζωίας του ζώου.

Αμέσως μετά ο άνδρας απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή και αποφασίστηκες να αφεθεί ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσης, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του μία φορά τον μήνα.

«Ο εντολέας μου είναι ένας άνθρωπος του Θεού, ένας άνθρωπος προχωρημένης ηλικίας, με σοβαρά προβλήματα υγείας, είναι νεφροπαθής. Αυτό που δυστυχώς περιγράφηκε είναι κάτι που δικαιολογημένα έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη, όμως έχει πάρει και τεράστιες διαστάσεις, δηλαδή το πρόσωπο και ο χαρακτήρας του δεν είναι αυτός που καταδεικνύει έναν άνθρωπο, ο οποίος βασανίζει ζώα. Και ο ίδιος δηλαδή θεωρούσε ότι αυτό το κολλάρο είναι νόμιμο  και μπορούσε να το χρησιμοποιεί για να εκπαιδεύσει τον σκύλο του τον οποίο είχε για λόγους άσκησης του χόμπι του στο κυνήγι», ανέφερε ο δικηγόρος του 67χρονου Γιώργος Κοκοσάλης.

«Είναι ένα ατυχές περιστατικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Είπα δεν το επικροτώ, ούτε ταυτίζομαι με τέτοιου είδους συμπεριφορές, αλλά από την άλλη μεριά θέλει λίγο χρόνο ο κόσμος ειδικά στις επαρχίες να συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα και να αλλάξει την κουλτούρα του», συμπλήρωσε ο ίδιος και τόνισε πως ο 67χρονος «κρατούνταν ενώ θα έπρεπε ήδη να έχει κάνει το τεχνητό του νεφρό, επειδή ο νόμος τυπικά χαρακτηρίζει αυτές τις συμπεριφορές ως κακοποίηση ζώου».

Τέλος ο κ. Κοκοσάλης ανέφερε πως ο εντολέας του «έλαβε το μήνυμα» και ως αντιλήφθηκε ότι ο νομός είναι αυστηρό αλλά δίκαιος. «Το σκυλί είναι απόλυτα υγιές και έτσι θα παραμείνει, θα τηρούνται όλοι οι κανόνες ευζωίας. Δεν υπάρχει λόγος να καταστρέψουμε έναν άνθρωπο και να τον οδηγήσουμε στον θάνατο. Να τοποθετηθεί η υπόθεση στην σωστή της διάσταση και εν πάση περιπτώσει η δικαιοσύνη ξέρει πολύ καλά να κάνει τη δουλειά της», κατέληξε.

Το βίντεο σοκ

Στο βίντεο το κυνηγόσκυλο κυριολεκτικά βασανίζεται από την ιδιοκτήτη του, που του έχει φορέσει ηλεκτρικό κολάρο και του προκαλεί ηλεκτροσόκ για να… διασκεδάσει και να κάνει επίδειξη υποταγής του άτυχου σκύλου!

Το εξοργιστικό είναι πως ο ιδιοκτήτης του θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο το εκπαιδεύει! Το σκυλί ακούγεται να υποφέρει.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυς: «Πήγε και έβαλε το κολάρο το ηλεκτροφόρο, το άφησε λίγο ελεύθερο να παίξει και με το που απομακρύνθηκε κάποια μέτρα, πατάει το κουμπί και το σκυλί ουρλιάζει από τον πόνο. Σαν να είναι φυσιολογικό. Δυο – τρεις μέρες ήταν σε εικοσιτετράωρη βάση στο λαιμό του ζωντανού. Επίδειξη ότι εάν διανοηθεί και απομακρυνθεί ότι και καλά ‘εγώ αποφασίζω, που σε άφησα χωρίς λουρί ότι θα ξαναγυρίσεις απ’ τον πόνο’. Υποταγή. Πλήρης υποταγή. Δεν ξέρω, η κτηνωδία είναι απερίγραπτη».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα