Ηράκλειο: Ελεγκτές εντόπισαν παράνομο ρακοκάζανο και 16 τόνους ρακής

Πρέπει να διαβάσετε

Σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ μπορεί να φτάσει το πρόστιμο που προβλέπεται για τον εντοπισμό μεγάλων ποσοτήτων ρακής για την απόσταξη των οποίων δεν υπήρχε η σχετική άδεια. Και μια τέτοια ποσότητα που ανέρχεται σε 16 τόνους βρέθηκε σε βαρέλια και δεξαμενές σε χωριό του δήμου Μαλεβιζίου μετά από έρευνα χθες το βράδυ στελεχών των Κινητών Μονάδων Ελέγχου (Ελεγκτική Τελωνειακή Υπηρεσία) με έδρα την Κρήτη.  Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι το πρόστιμο σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να φθάσει ακόμα και τις 100.000 ευρώ!

Τα στελέχη της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, τα οποία είχαν την σχετική πληροφορία, προχώρησαν χθες τη νύχτα σε έλεγχο, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που τους είχαν δοθεί.

Τέσσερις υπάλληλοι εντόπισαν αρχικά ένα ρακοκάζανο που δεν είχε την απαραίτητη άδεια λειτουργίας. Αφού προχώρησαν στις απαιτούμενες ενέργειες εντόπισαν σε διπλανό χώρο τη ρακή των 16 τόνων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα άτομο συνελήφθη, ενώ συγγενικό του πρόσωπο, διέφυγε της σύλληψης. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ενώ είχε επιβιβαστεί σε υπηρεσιακό όχημα, άνοιξε την πόρτα και το έσκασε.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα