Ξεχωριστές, απρόβλεπτες και με έντονο παρασκήνιο θα είναι οι εκλογές που θα πραγματοποιηθούν σε λίγες ημέρες στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου, μια από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ενώσεις της Αστυνομίας στην Ελλάδα.

Φέτος, μια και ο νόμος το επιτρέπει, θα στηθεί η παραδοσιακή, αλλά και ηλεκτρονική κάλπη προκειμένου να ψηφίσουν οι εκατοντάδες αστυνομικοί που έχουν δικαίωμα ψηφοφορίας, έχοντας προηγουμένως τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους προς το συνδικαλιστικό όργανο που τους εκπροσωπεί. Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Νοεμβρίου. Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου οι κάλπες θα στηθούν στα περιφερειακά τμήματα προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα τμήματα της υπαίθρου του νομού Ηρακλείου. Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, οι κάλπες θα βρίσκονται στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου, για τους ένστολους που υπηρετούν στην έδρα.

Φέτος για πρώτη φορά το η εκλογική διαδικασία θα είναι … υβριδική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιωτική εταίρα έχει αναλάβει τις διαδικασίες για την εκλογική διαδικασία, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα για το αδιάβλητο και τις όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Αστυνομικοί που έχουν ενημερώσει και έχουν δώσει το προσωπικό τους e- mail θα μπορούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά, εάν δεν επιθυμούν να το κάνουν με τον παραδοσιακό τρόπο.

Τρεις παρατάξεις

Φέτος για πρώτη φορά σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις τη ψήφο των αστυνομικών του Ηρακλείου- υπολογίζονται 750 μέλη- θα διεκδικήσουν τρεις παρατάξεις. Η πρώτη παράταξη είναι με το όνομα «Ενωμένο Ηράκλειο», η δεύτερη παράταξη λέγεται «Όλοι μαζί» και η τρίτη «Ενιαίο ψηφοδέλτιο αστυνομικών Ηρακλείου»

Η τελευταία παράταξη προέκυψε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το τελευταίο διάστημα και αποτελείται μεταξύ άλλων και από συνδικαλιστικά στελέχη του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και μιας εκ των παρατάξεων. Η δημιουργία της προκάλεσε αίσθηση και συζητήσεις στους κόλπους της τοπικής αστυνομίας αλλά και στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ένστολων του νομού Ηρακλείου. Ωστόσο, οι όποιες αντεγκλήσεις υπήρχαν φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν. Πάντως οι εκλογές αυτές όπως έλεγαν στελέχη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες και σημαντικές για το μέλλον της Ένωσης.