Με ένα… ιδιαίτερο πείσμα και γεμάτη δύναμη, αποφάσισε μετά από 40 χρόνια να καθίσει ξανά στα θρανία για να δώσει Πανελλήνιες, διαψεύδοντας όσους έλεγαν πως είναι αδύνατο.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η μαθήτρια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Ηρακλείου Ευαγγελία Βιδάκη, μοιράστηκε τη δική της συγκλονιστική ιστορία.

Ξεκινώντας την εξιστόρηση, η κα. Βιδάκη ανέφερε πως στα εφηβικά της χρόνια τελείωσε το Γενικό Λύκειο, σπούδασε στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όμως η Τριτοβάθμια ήταν πάντα… μέσα στην καρδιά της. «Δεν είχα δώσει ποτέ Πανελλήνιες εξετάσεις. Ο γιος μου ήταν αιτία, ήθελα να του δείξω το δρόμο. Ότι η μάθηση είναι χρυσός και ο άνθρωπος χωρίς τη μάθηση ότι και να έχει, δεν αξίζει. Του είπα γιε μου, τα πλούτη είναι στο μυαλό και μετά τα υπόλοιπα».

Πριν από δύο χρόνια, ξεκίνησε να φοιτά στο Εσπερινό Λύκειο για να πάρει το πτυχίο της βοηθού Φαρμακείου. Η ίδια, με όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού, με ατέλειωτες ώρες μπροστά σε έναν υπολογιστή, αυτό που έχει να δηλώσει είναι ότι δεν μετάνιωσε στιγμή! «Οι καθηγητές μου είδαν ότι πήγαινα καλά, διάβαζα και έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα να το δοκιμάσω. Πάντα με τη στήριξη αγαπημένων προσώπων, συμμαθητριών και των καθηγητών μου από το Κοινωνικό Φροντιστήριο που με βοήθησαν πολύ».

H κα. Βιδάκη, σημείωσε πως αντιμετώπισε πολλά «εμπόδια» κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας, που όχι μόνο δεν την έκαναν να σταματήσει αλλά αντιθέτως, της έδωσαν δύναμη να συνεχίσει. «Δεν είμαστε έφηβοι. Αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα υγείας του συζύγου μου, έχω ένα γιο που ετοιμάζεται να δώσει Πανελλήνιες την επόμενη χρονιά. Όταν τα έχεις όλα αυτά στο κεφάλι σου δεν είναι εύκολο».  

Όταν όμως υπάρχει θέληση και επιμονή, τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Όλοι οι κόποι ανταμείβονται, αυτό ήταν το μήνυμα που έδωσε η κα. Βιδάκη. «Πήγα να δώσω Πανελλήνιες ενώ ένα μήνα πριν είχα στείλει email στο σχολείο, ότι αποσύρομαι. Πόσες φορές γονάτισα, πόσες σηκώθηκα και με τη βοήθεια αγαπημένων προσώπων, το ταξίδι ολοκληρώθηκε με επιτυχία».

Μάλιστα, η κα. Βιδάκη πέρασε στην σχολή πρώτης επιλογής της! Στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στο ΕΛΜΕΠΑ, όπου ήδη έχει ξεκινήσει και παρακολουθεί τα μαθήματα. Μη μπορώντας να περιγράψει, πόσο συγκινητικό ήταν για την ίδια, αστειεύτηκε, λέγοντας πως όλα τα παιδιά στο τμήμα, είναι στην ηλικία… του γιου της. 

Κλείνοντας, η κα. Βιδάκη σημείωσε πως θα τελειώσει τις σπουδές της και θα αφοσιωθεί στον εθελοντισμό! «Θέλω να βοηθήσω όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη».