Ηράκλειο: Στο Εφετείο η δίκη για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Πρέπει να διαβάσετε

Η υπόθεση του τραγικού θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που έχασε τη ζωή της έπειτα από επέμβαση ρουτίνας και συγκεκριμένα αφότου υπεβλήθη σε χειρουργείο για να της αφαιρεθούν αδενοειδείς εκβλαστήσεις, τα γνωστά σε όλους μας «κρεατάκια», αναμένεται να αναβιώσει σήμερα στα Δικαστήρια του Ηρακλείου.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης και στο εδώλιο αναμένεται να καθίσει εκ νέου η αναισθησιολόγος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, που τον περασμένο Μάρτιο -κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό- κρίθηκε αθώα, προκαλώντας τις σφοδρές αντιδράσεις του οικογενειακού περιβάλλοντος της 4χρονης.

Το Μάρτιο του 2021 ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή της κατηγορουμένης. Τότε οι δικαστές, πριν προβούν στην ετυμηγορία, ζήτησαν την άποψη πραγματογνωμόνων που κλήθηκαν να εξετάσουν το φάκελο της υπόθεσης και να δώσουν περαιτέρω διευκρινήσεις στις ερωτήσεις της έδρας.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε αθώα την αναισθησιολόγο ενώ ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Έτσι σήμερα αναμένεται η εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης.

Το χρονικό

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 η 4χρονη Μελίνα πήγε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου της έγινε εισαγωγή για να της αφαιρεθούν τα «κρεατάκια».

Όπως έχει γίνει γνωστό κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα. Τη επόμενη ημέρα η μικρή μπήκε στο χειρουργείο, οι γιατροί αφαίρεσαν τα «κρεατάκια» και τοποθέτησαν σωληνάκια στα αυτιά.

Όμως στη φάση της ανάνηψης η Μελίνα παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να την διασωληνώνουν ξανά και να την μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.

Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου η 4χρονη δεν άντεξε και άφησε την τελευταία της πνοή.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα