Ηράκλειο: Δραματική μείωση στους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό στο ΠΑΓΝΗ

Πρέπει να διαβάσετε

Για την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών, μίλησε μεταξύ άλλων, στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Όπως ανέφερε, η εικόνα στο νοσηλευτικό ίδρυμα δεν είναι καλή παρά το γεγονός και τις προβλέψεις των μοντέλων που εξετάζονται, ότι τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου θα υπήρχε αποκλιμάκωση στις εισαγωγές. «Αυτό δεν ισχύει, οι εισαγωγές τις τελευταίες 15 ημέρες κυμαίνονται από 8-13 σε κάθε εφημερία. Η διακίνηση από τους γιατρούς είναι γρήγορη οπότε οι δύο κλινικές κορωνοϊού επαρκούν, όπως επίσης και η ΜΕΘ που έχει μικρότερη πίεση από ότι οι κλινικές. Σύμφωνα με τα μοντέλα, υπολογίζουμε ότι μετά το Πάσχα θα έχουμε πράγματι μια αποκλιμάκωση εκτός και αν βρεθεί κάποιο καινούριο στέλεχος κορωνοϊού που μας αλλάξει και πάλι τα προγνωστικά μας».

Κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό και… δεν εμφανίζονται

Μάλιστα, εντύπωση προκαλούν τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς στο ΠΑΓΝΗ καθώς όπως ανέφερε ο κ. Χαλκιαδάκης για τον Απρίλιο ήταν προγραμματισμένα 428 ραντεβού με Pfizer και έγιναν τα 265. Με το Johnson&Johnson ήταν προγραμματισμένα 44 ραντεβού και έγιναν τα 30, τα παιδιατρικά ραντεβού ήταν 40 και έγιναν τα 31 και όσον αφορά το εμβόλιο της Novavax ήταν 34 ραντεβού προγραμματισμένα και πραγματοποιήθηκαν μόλις 19! «Εγώ νομίζω ότι αυτοί που έρχονται να εμβολιαστούν για πρώτη φορά είναι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στο εμβόλιο και για δικούς τους λόγους αποφάσισαν να έρθουν και απλά τελευταία στιγμή αλλάζουν γνώμη. Το Νοvavax που είναι εμβόλιο που γίνεται με την παλιά τεχνολογία και που ορισμένοι περίμεναν να βγει στο εμπόριο ώστε να εμβολιαστούν, οι μισοί περίπου έκλεισαν ραντεβού αλλά δεν εμφανίζονται. Άρα δεν είναι πεπεισμένοι ότι το εμβόλιο πρέπει να γίνει και αυτό είναι το κακό».

Στα όρια του το προσωπικό στο ΠΑΓΝΗ – Αναζητούνται λύσεις

Κλείνοντας, ο κ. Χαλκιαδάκης αναφέρθηκε στην λειτουργία του νοσοκομείου, με την ελπίδα ότι θα «τελειώσει» η πανδημία λέγοντας πως το πρόβλημα του ΠΑΓΝΗ είναι ότι λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού η διοίκηση αναγκάστηκε να συμπτύξει διάφορες κλινικές ώστε να εξοικονομήσει προσωπικό για τις μονάδες κορωνοϊού και τις ΜΕΘ. «Ευελπιστώ ότι από τη στιγμή που θα ελαττωθούν οι ανάγκες για νοσηλεία θα ξεκινήσουμε πάλι, να έρθουμε στην κανονικότητα μας. Εμείς είχαμε καταφέρει στις 15 Νοεμβρίου να λειτουργούμε τα χειρουργεία μας όπως στην προκορωνοϊού περίοδο δηλαδή 9 στα 9. Σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να λειτουργούμε τα 5 από τα 9 γιατί το προσωπικό το πήραμε για να λειτουργήσουμε την δεύτερη κλινική κορωνοϊού και να ενισχύσουμε τις ΜΕΘ, έχει κουραστεί το προσωπικό, υπάρχουν παράπονα και θέλουν να φύγουν από τις κλινικές κορωνοϊού. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις αλλά δεν είναι κάτι απλό». 

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα