Δώδεκα νομίσματα που εξετάζεται εάν εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων είχαν στην κατοχή τους δύο Έλληνες, οι οποίοι έπεσαν σε έλεγχο του ΤΑΕ Μεσαράς και συνελήφθησαν.

Πρόκειται για έναν 66χρονο κι έναν 53χρονο οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού που διενεργεί την προανάκριση.

Ο εντοπισμός τους έγινε στην περιοχή των Ματάλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Συνελήφθησαν, χθες  το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, χθες  το απόγευμα, από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους δύο ημεδαπούς, κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 12 νομίσματα διαφόρων χρονικών περιόδων , τα οποία εμπίπτουν στην Νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και δύο ανιχνευτές μετάλλων.

Επιπλέον κατασχέθηκαν και τρία μεταλλικά αντικείμενα, προκειμένου να εξακριβωθούν αν εμπίπτουν στην Νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς

Η προανάκριση διενεργείτε από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού».