Ανησυχία επικρατεί στον Κρουσώνα του δήμου Μαλεβιζίου, μετά τον εντοπισμό αρκετών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως έγραψε το Creta24, την Κυριακή θα μεταβούν στο χωριό τέσσερις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διενεργηθούν τεστ στους κατοίκους.

Τι είναι όμως αυτό που ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές; «Στην ιχνηλάτηση υπήρχαν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και γι’ αυτό αποφασίστηκε να γίνουν rapid test από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ», ανέφερε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA o Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Βαμβακάς.

Τα κρούσματα εντοπίζονται σε οικογένειες με πολλά μέλη και από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται πως είναι διάσπαρτα, με τον συνολικό αριθμό να είναι διψήφιος, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για περεταίρω διασπορά του ιού στο χωριό.

Σύμφωνα με τον κ. Βαμβακά τα rapid test αναμένεται να γίνουν στοχευμένα και όχι σε όλους τους κατοίκους του Κρουσώνα.

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια διασπορά στην ενδοχώρα που είναι διάχυτη, όπως υπάρχει και ενδοοικογενειακή μετάδοση» ανέφερε ο κ. Βαμβακάς σημειώνοντας πως μπορεί στο νησί να  υπάρχει μια σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων, όμως η διασπορά υπάρχει και οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα.