Ηράκλειο: Στο Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα των συμβασιούχων στην Καθαριότητα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, συζητήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, το αίτημα των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα του Δήμου, για την αναβολή των δικάσιμων.

Όπως ανέφερε στην εισήγηση της, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη, πρόκειται για 450 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 135 απασχολούνται στην καθαριότητα και οι υπόλοιποι στις Διευθύνσεις του Δήμου, διαφόρων ειδικοτήτων.

«Για τους εργαζόμενους καθαριότητας είναι οδηγοί, συνοδοί απορριμματοφόρων και οδοκαθαριστές και αποτελούν κύριο πυρήνα. Επίσης αυτοί σήκωσαν το βάρος της πανδημίας και δεν έλλειψαν ούτε μια μέρα» τόνισε η κα. Καναβάκη και πρόσθεσε πως πρόκειται για άτομα από το 2015 και 2019, που η πρόσληψη τους είναι με ΑΣΕΠ και αποτελούν το 65% του προσωπικού της Υπηρεσίας, «όπως έχουμε διαπιστώσει και συζητήσει και με το συνάδελφο αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Βαρδαβά».

Όπως επεσήμανε η κα. Καναβάκη, για τους υπόλοιπους εργαζόμενους που είναι με το Κοινωφελές Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ από το 2018 και 2020 «έχουν αναμφίβολα μετά από τόσα χρόνια αποκτήσει δεξιότητα, εξειδίκευση και εμπειρία και συμβάλουν με τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε όλες τις διευθύνσεις (διοικητικών, οικονομικών, Τεχνική Υπηρεσία, Πρασίνου, κοινωνικά, πολεοδομία και γενικά σε όλο το Δήμο) και μάλιστα αποτελούν ενίσχυση μας, πλέον, για τις υποστελεχωμένες μας υπηρεσίες».

Έτσι, όπως πρόσθεσε η κα. Καναβάκη, με βάση τα παραπάνω και εν όψει εορτών αλλά και νομοθετικής ρύθμισης που ενδεχομένως θα προκύψει, καθώς τα Σωματεία έχουν έρθει σε επαφή και με βουλευτές του νομού Ηρακλείου, «θεωρώ ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, πρέπει να κάνει δεκτό το αίτημα των Συλλόγων Εργαζομένων και να συναινέσουμε στις αναβολές των υποθέσεων και να συνδράμουμε στο δικαστικό αγώνα των συμβασιούχων, που όμως επειδή πρέπει απέναντι τους, να είμαστε σοβαροί και ειλικρινείς, και σε ότι με αφορά δε λαϊκίζω, το θέμα της εργασιακής τους αποκατάστασης λύνεται μόνο μέσω της κεντρικής διοίκησης και με νομοθετικό τρόπο».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα