Το πολύ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχουν εγκατασταθεί οι προκατασκευασμένες αίθουσες στο Δήμο Ηρακλείου, ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Αυτό διαβεβαιώνει σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Νίκο Αγγελάκη, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και ο Πρόεδρος της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές, που έχει αναλάβει να εγκαταστήσει 22 αίθουσες.

«Κάνουμε καθημερινές προσπάθειες για να βρούμε λύση στην εγκατάσταση 10 αιθουσών από το Δήμο Ηρακλείου και περιμένουμε την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της ΚΤΥΠ και του εργολάβου που θα αναλάβει να εγκαταστήσει 22 προκατασκευαμένες αίθουσες.», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελάκης, μιλώντας στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό CRETA.

Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι το σχολικό έτος φέτος θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα οι γονείς να είναι στο περίμενε.

«Ο Δήμος Ηρακλείου δεν ευθύνεται για τις καθυστερήσεις. Ότι είχε να κάνει, το έκανε. Κανονικά προβλεπόταν η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο Δήμο μας, τη χρονιά 2019-20, ωστόσο πήρε παράταση για το 2020-2021. Το ίδιο με εμάς πρόβλημα αντιμετωπίζουν επίσης ο Δήμος Αθηναίων και ο Δήμος Θεσσαλονικής. Είμαστε στο περίμενε και δεν ξέρουμε αν τελικά δοθεί κι άλλη αναβολή», πρόσθεσε ο κ. Αγγελάκης.

Μάλιστα το ερχόμενο Σάββατο, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, θα έχει συνάντηση στη Λότζια για το θέμα με το Δήμαρχο Ηρακλείου.

Ο Δήμος έχει ανάγκη από 32 αίθουσες, προκειμένου να στεγαστούν 550 παιδιά. Οι αίθουσες θα εγκατασταθούν σε έξι δημοτικά οικόπεδα και σε δύο αύλειους χώρους σχολείων.