Ηράκλειο: Δεσμεύθηκε ο Χρ. Τριαντόπουλος για το τιμολόγιο στις σεισμόπληκτες περιοχές

Πρέπει να διαβάσετε

Σημαντικά αποτελέσματα έδωσε η συνάντηση του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό αρμόδιου για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστου Τριαντόπουλου με πολίτες που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, στο Αρκαλοχώρι.

Μιλώντας στο Creta24, ο Γραμματέας του Συλλόγου Σεισμοπαθών «Η Ελπίδα» Κώστας Γκαντάτσιος ανέφερε πως τέθηκαν στον κ. Τριαντόπουλο κάποια θέματα πολύ σημαντικά. «Ζητήσαμε να προχωρήσει η διαδικασία της απλοποίησης των διαδικασιών για τα πράσινα σπίτια, είναι κάτι πολύ σημαντικό που θα αποσυμφορήσει το ΔΑΕΦΚ, του ζητήσαμε να αλλάξει το τιμολόγιο που μέχρι σήμερα ισχύει με τιμές του 2011 που όταν κανείς ξεκινήσει για να μπει στη διαδικασία για να φτιάξει το σπίτι του, θα συναντήσει αυτές τις τιμές». 

Για το λόγο αυτό, όπως σημείωσε ο κ. Γκαντάτσιος έχουν κατατεθεί μόνο 189 φάκελοι μέχρι σήμερα. «Είπε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχει επιλυθεί. Περιμένουμε και ο Σύλλογος αισθάνεται δικαιωμένος βλέποντας εισακούονται στην πράξη, όσα θέσαμε». 

Κλείνοντας, ο κ. Γκαντάτσιος ανέφερε πως ζητήθηκε η ενίσχυση του ΔΑΕΦΚ αλλά και η δημιουργία ενός φορά στην ΑΑΔΕ που θα απαντά και θα ενημερώνει τον πολίτη για τις φυσικές καταστροφές. «Ο σεισμοπαθής παίρνει στην ΑΑΔΕ για να βρει μια λύση, αυτό είναι αδύνατο γιατί δεν υπάρχει προσωπικό».

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα