Ηράκλειο: Δεκάδες εγκαταλελειμμένα οχήματα απομακρύνονται από τους δρόμους

Πρέπει να διαβάσετε

Δεκάδες είναι τα εγκαταλελειμμένα οχήματα στους δρόμους του Ηρακλείου, τα οποία κάποιες φορές αποτελούν εστίες μόλυνσης, αλλά σίγουρα καταλαμβάνουν εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης που πλέον είναι πολύτιμες.

«Το φαινόμενο εγκατάλειψης οχημάτων σε δημόσιους και δημοτικούς δρόμους στην πόλη του Ηρακλείου συνεχίζεται. Η δημοτική αστυνομία, από την αρχή του χρόνου έχει καταγράψει 112 εγκαταλελειμμένα οχήματα», δήλωσε στο Creta24 o αρμόδιος αντιδήμαρχος Μαρίνος Παττακός.

Πρόκειται για 29 δίκυκλα, 16 φορτηγά και 67 αγροτικά και επιβατηγά αυτοκίνητα, από τα οποία 47 έχουν ήδη απομακρυνθεί.

Πιο συγκεκριμένα, 28 οχήματα απομακρύνθηκαν από τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο και 19 από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ για τα υπόλοιπα η διαδικασία απομάκρυνσης είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον κ. Παττακό, εγκαταλελειμμένα θεωρούνται τα οχήματα που παραμένουν στο ίδιο σημείο για περισσότερο από 2 μήνες και μετά την καταγραφή τους, οι ιδιοκτήτες τους και έχουν περιθώριο 45 ημερών για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, σε αντίθετη περίπτωση τα οχήματα εμπεριέχονται στη δικαιοδοσία του δήμου και ακολούθως ο εργολάβος αναλαμβάνει την παραλαβή τους και την ανακύκλωσή τους.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα