Ηράκλειο: Η δασκάλα από τη Μυτιλήνη που «άνοιξε» ξανά τις πόρτες Δημοτικού Σχολείου

Ένα αισιόδοξο μήνυμα, που αυτή τη φορά έρχεται από τον «ακριτικό» Αχεντριά Αστερουσίων, καταγράψαμε με τον φακό του «Δια – SOS – τε τη Μεσαρά».

Πρόκειται για την επαναλειτουργία του Δημοτικού σχολείου, μετά και τη λειτουργία για πρώτη φορά πέρσι του Νηπιαγωγείου. Οι μαθητές που φοιτούν στο Δημοτικό είναι προς το παρόν 5 (4 κορίτσια, 1 αγόρι), με τέσσερις από αυτούς στην Α ‘ τάξη και 1 στην Δ’ τάξη. Του χρόνου μάλιστα αναμένεται να είναι περισσότεροι, καθώς υπάρχουν αρκετά παιδιά προσχολικής ηλικίας. Φτάνοντας στο σχολείο μας υποδέχτηκε η νεοδιόριστη δασκάλα Ευαγγελία Κουντουρέλλη από τη Μυτιλήνη.

Η Ευαγγελία, αν και πηγαινοέρχεται καθημερινά από τον Πύργο, δήλωσε ενθουσιασμένη από την φιλοξενία των κατοίκων, το σχολείο που ανέλαβε αλλά και την περιοχή. «Έμαθα στο καράβι που ερχόμουν, μετά από μήνυμα στο κινητό, ότι θα πάω στο Μεσοχωριό. Ωστόσο λόγω μορίων την θέση κατέλαβε μια άλλη συνάδελφος κι εγώ ήρθα εδώ.

Ανεβαίνοντας τον οφιοειδή δρόμο για το χωριό σοκαρίστηκα καθώς δεν ήξερα που πηγαίνω.

Όταν όμως έφτασα στο σχολείο πραγματικά ενθουσιάστηκα. Τόσο οι κάτοικοι, όσο και τα παιδιά με βοήθησαν να προσαρμοστώ αμέσως.

Είμαι ερωτευμένη με την περιοχή, σκέφτομαι και του χρόνου να έχω πρώτη στις προτιμήσεις μου την Κρήτη…».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα