Συνειδητοποιημένοι φαίνονται οι καταστηματάρχες του Ηρακλείου, αναφορικά με την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, μιλώντας στον στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Υποδιευθυντής Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου, Γιώργος Τρούκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Ηράκλειο, δεν έχει παρατηρηθεί κάποια παράβαση, αφού ιδιοκτήτες και πελάτες, έχουν συνειδητοποιήσει αυστηρότητα των μέτρων και προστίμων. «Έχουν διάθεση να τηρούν τα μέτρα για να μην προχωρήσουμε σε κλείσιμο επιχειρήσεων», επεσήμανε ο ίδιος.

Όπως ανέφερε, οι μάσκες χρησιμοποιούνται πλέον σε εξαιρετικές περιπτώσεις και κυρίως σε εσωτερικούς χώρους, με αποτέλεσμα να μην βεβαιώνονται πρόστιμα για παραβάσεις αναφορικά με τη χρήση τους. Ωστόσο, οι αποστάσεις είναι αυτές που δεν τηρούνται πολλές φορές, με τον κ. Τρούκη να παραδέχεται ότι είναι λίγο δύσκολο να τηρείται το συγκεκριμένο μέτρο όταν πρόκειται και σε μεγάλες παρέες. «Προσπαθούμε να έχουμε θετική ματιά απέναντι σε αυτά, αλλά αν η παράβαση είναι αισθητή, το πρόστιμο θα βεβαιωθεί», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Παράλληλα, ανέφερε ότι σε κανένα χώρο διασκέδασης δεν επιτρέπονται οι όρθιοι πελάτες, προσθέτοντας ότι σε κάποιες τουριστικές περιοχές του νησιού, οι τουρίστες δυσκολεύονται να κατανοήσουν το μέτρο αυτό, με αποτέλεσμα να βεβαιώνονται και εκεί κάποια πρόστιμα.

Αναφορικά με τα πανηγύρια, ο κ. Τρούκης επεσήμανε ότι οι περισσότεροι διοργανωτές έχουν πάρει το «μήνυμα» και τηρούν τα ισχύοντα μέτρα. «Γίνονται κάποια μικρά πανηγύρια, αλλά χωρίς να παρατηρείται ο συνωστισμός των προηγούμενων χρόνων».

Κλείνοντας, ο ίδιος γνωστοποίησε ότι δεν είναι λίγοι οι πολίτες, οι οποίοι αφού βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό, καλούν τη δημοτική αστυνομία προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν. «Είχαμε τουλάχιστον 10 με 15 τηλέφωνα τις τελευταίες ημέρες, από πολίτες που ήθελαν να μάθουν που πρέπει να δηλώσουν ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Τρούκης.