Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
27.2 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ηράκλειο: Χειροπέδες σε δύο ανήλικους που «έβαζαν στο μάτι» αυτοκίνητα στο αεροδρόμιο

Πρέπει να διαβάσετε

Για διαρρήξεις και κλοπές σε 13 αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο χώρο του αεροδρομίου Ηρακλείου συνελήφθησαν δύο ανήλικοι Ρομά.

Η δράση τους ξεκίνησε τον Απρίλιο και ολοκληρώθηκε χθες, οπότε και επιχείρησαν να κάνουν άλλη μία διάρρηξη.

Οι ανήλικοι έκλεβαν ότι έβρισκαν, η λεία τους όμως είναι μικρή σε σχέση με τις ζημιές που έκαναν στα οχήματα που έκλεβαν.

Οι ανήλικοι συνελήφθησαν όχι όμως και οι γονείς τους, οι οποίοι δεν εντοπίστηκαν.

H ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση δεκατριών (13) υποθέσεων κλοπών σε οχήματα   σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου. 

Ειδικότερα, από την προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και μετά από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω ανήλικοι ημεδαποί  κατά το χρονικό διάστημα από 16.04.2024 έως 09.07.2024 είχαν διαπράξει δεκατρείς (13) περιπτώσεις κλοπών σε σταθμευμένα οχήματα (9 τετελεσμένες και 4 απόπειρες).

Στο πλαίσιο της δράσης τους, με την μέθοδο της θραύσης υαλοπινάκων προέβησαν στην διάρρηξη σταθμευμένων οχημάτων και αφαίρεσαν διάφορα χρηματικά ποσά, εξαρτήματα αυτοκινήτων, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα και 30 λίτρα βενζίνης προκαλώντας παράλληλα φθορές συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 5.000 ευρώ.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, εντοπίστηκαν χθες (09.07.2024) το απόγευμα οι δύο ημεδαποί και συνελήφθησαν ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε διαρρηκτικό εργαλείο.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα