Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Χθες το βράδυ, σε χώρο ξενοδοχείου στη Χερσόνησο, διοργανώθηκε πάρτι, με την εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων να αψηφά τα μέτρα και τον υπεύθυνο να καταλήγει με χειροπέδες.

Μετά από έλεγχο του ΤΑΕ Ηρακλείου διαπιστώθηκε πως ο χώρος, είχε ενοικιαστεί σε εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων, η οποία με τη σειρά της είχε διοργανώσει πάρτι με 300 άτομα, χωρίς να έχει φροντίσει να τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα αφού από την Δευτέρα ισχύει η απαγόρευση όρθιων πελατών σε χώρους διασκέδασης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 160 από αυτούς να είναι όρθιοι.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αναζήτησαν τον υπεύθυνο της εταιρείας, χωρίς να καταφέρουν να τον εντοπίσουν και έτσι συνέλαβαν τον no2 υπεύθυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν Έλληνα, ο οποίος μάλιστα δεν φορούσε μάσκα και του επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Παράλληλα επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ, ενώ ο χώρος θα «σφραγιστεί» για 15 ημέρες, αν και όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές το ξενοδοχείο δεν είχε καμία ευθύνη για τη διοργάνωση του πάρτι, ωστόσο αυτό προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.