Μία ιδιαίτερη περίπτωση έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια μεταξύ αγροτών αλλά και των δημάρχων του νότου στο νομό Ηρακλείου σε σχέση με τους δασικούς χάρτες. Πρόκειται για μία έκταση περίπου 300 στρεμμάτων που είναι αποχαρακτηρισμένη όπως φαίνεται και στη φωτογραφία από την ιστοσελίδα που βρίσκονται οι δασικοί χάρτες.

Η συγκεκριμένη έκταση ανήκει σε μεγαλοεπιχειρηματία στο χώρο της εστίασης στην Αθήνα λένε οι πληροφορίες.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι πως γίνεται η συγκεκριμένη έκταση να είναι χαρακτηρισμένη γεωργική γη όταν όλες οι γύρω εκτάσεις είναι χαρακτηρισμένες ως δασική γη ή χορτολιβαδική.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα μάλιστα το ανέφερε και ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στον Χάρη Λεοντάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως σε επίσκεψη που είχε με τους δημάρχους Γόρτυνας και Φαιστού στη δασική υπηρεσία ρώτησε πως έγινε ο αποχαρακτηρισμός της συγκεκριμένης έκτασης χωρίς να πάρει κάποια ουσιαστική απάντηση.

Οι γνωρίζοντες το θέμα πάντως λένε πως αποτελεί μία από τις πλέον κραυγαλέες περιπτώσεις που έχουν εντοπιστεί με την ανάρτηση των δασικών χαρτών και πως πολύ σύντομα θα υπάρξει και εξέλιξη με τη συγκεκριμένη έκταση αφού τα σχέδια του επιχειρηματία μιλούν για μία μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα.