Ηράκλειο: «Χαμόγελα» για την κίνηση στην αγορά – Προετοιμάζεται η εστίαση για το ρεβεγιόν

Μια γερή «ανάσα» πήρε η αγορά του Ηρακλείου τις προηγούμενες ημέρες, από την κίνηση στα καταστήματα.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Πρώτη Θέση, ο Β’ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Βασίλης Εφραίμογλου, επιβεβαίωσε πως πράγματι η αγορά «δούλεψε» και την ημέρα της Κυριακής.

«Πήγε αρκετά καλά, ήταν συνέχεια της προηγούμενης ημέρας που επίσης ήταν εντυπωσιακή, από την άποψη καταναλωτικού κοινού στο κέντρο. Σε αυτό βοήθησαν και οι εκδηλώσεις που έγιναν, κάναμε πέντε παράλληλες το Σάββατο, με μουσική. Η κίνηση συνεχίστηκε και την Κυριακή, ήταν πραγματικά μια καλή ημέρα» τόνισε.

Πρόσθεσε δε, πως γίνεται μια συλλογική προσπάθεια για να κρατηθούν χαμηλά οι τιμές. «Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια, νομίζω ότι αυτό διευκολύνει τον κόσμο στο να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις και την οικονομία». 

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, σημείωσε πως ο καλός καιρός ευνόησε και τα καταστήματα εστίασης, όμως ο κόσμος παραμένει συγκρατημένος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ο κόσμος φοβάται ακόμη, πόσο μάλλον όταν ακούει ότι ανεβαίνουν τα κρούσματα. Στο μυαλό τους υπάρχει ακόμη ο φόβος και αποφεύγει την πολυκοσμία, είτε είναι ένα εμπορικό κέντρο, είτε ένα μαγαζί κλειστό» σημείωσε.

Κλείνοντας, η κα. Αντωνακάκη τόνισε πως οι επιχειρηματίες έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για το ρεβεγιόν με εκδηλώσεις μουσικά σχήματα, σε μια προσπάθεια να τονωθεί η ψυχολογία των πολιτών. «Θα γίνουν ωραία πράγματα, προσπαθούμε να παρακινήσουμε τον κόσμο, να τονωθεί γιατί μετά απ’ όλα αυτά θα είναι διαφορετικά. Θα πρέπει ο κόσμος να βγει, εμείς προσέχουμε και παίρνουμε τα μέτρα μας».

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα