«Ήμασταν στο ναδίρ και κοντεύαμε να φτάσουμε στο ζενίθ» δήλωσε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Γενικός Γραμματέας Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Ηρακλείου Γιάννης Σπιθάκης, ο οποίος ανέφερε πως οι οδηγοί ταξί βίωσαν 15 δύσκολους μήνες, λόγω της πανδημίας αλλά και της οικονομικής κρίσης.

«Τώρα πλέον πάμε πολύ καλά, πολύ καλύτερα από το 2020 και πάμε να αγγίξουμε το 2019 στην παρούσα φάση. Αν ο κόσμος προβληματιστεί και εμβολιαστεί, θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε την ανοσία που επιβάλλεται, θα έχουμε ένα καλοκαίρι που δεν θα το πιστεύαμε. Ελπίζω να το δούμε όλοι με σοβαρότητα να πάρουμε αποφάσεις και να φερθούμε με σεβασμό στον εαυτό μας και την κοινωνία» τόνισε ο κ. Σπιθάκης.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η πλειοψηφία των συναδέλφων του είναι συνειδητοποιημένοι και ήδη έχουν προβεί στη διαδικασία του εμβολιασμού τους. «Δεν γίνεται να γκρινιάζουμε και να λέμε ότι δεν έχουμε τουρισμό και από την άλλη να μην συμβάλλουμε και εμείς σε αυτό. Εμείς είμαστε αρκετά ευαισθητοποιημένοι και προς αυτή την κατεύθυνση περνάμε το 80% των εμβολιασμένων συναδέλφων. Έχουμε τα λιγότερα κρούσματα στο επάγγελμα μας, προσέχουμε τα αυτοκίνητα μας και ο πελάτης νιώθει ασφάλεια».