Ηράκλειο: «Black Friday» και στους… ελέγχους των κλιμακίων για τα μέτρα

Πρέπει να διαβάσετε

Εντατικοί ήταν οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας το πρωί της Παρασκευής στο Ηράκλειο λόγω και της Black Friday.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο υποδιευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου Γιώργος Τρούκης ανέφερε πως το πρωί έγιναν έλεγχοι από μεικτό κλιμάκιο από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Ελληνική αλλά και Δημοτική Αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 8 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε 82 πελάτες και 42 εργαζόμενους όπου δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση του νομοθετικού πλαισίου. «Είμαστε ευχαριστημένοι γι’ αυτό όλοι τηρούσαν πλήρως τα μέτρα και παράλληλα έγιναν έλεγχοι για την αντικαπνιστική νομοθεσία που και εκεί είμαστε χαρούμενοι γιατί δεν βρέθηκε κανείς να παραβιάσει το νόμο».

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες, η Δημοτική Αστυνομία έχει διενεργήσει περίπου 200 ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικά, όπου επίσης δεν βρέθηκε καμία παράβαση του νομοθετικού πλαισίου.

Για τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αστυνομίας για την εορταστική περίοδο, ο κ. Τρούκης σημείωσε πως υπάρχει το ΦΕΚ, το οποίο ισχύει μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο αναμένεται να ανανεωθεί και πιθανόν να ισχύει και την περίοδο των Χριστουγέννων. «Αν δεν υπάρξει κάποια συνταρακτική αλλαγή, θα πάμε περίπου με τα ίδια μέτρα. Θα έχουμε εντατικούς ελέγχους στα εμπορικά, διότι θα έχουμε μεγαλύτερη κίνηση λόγω της εορταστικής περιόδου και θα γίνουν έλεγχοι της Τροχαίας στο κέντρο ώστε να διευκολύνουμε την κυκλοφορία των οχημάτων».

Κλείνοντας, ο κ. Τρούκης αναφέρθηκε και στα φαινόμενα παράνομης στάθμευσης που παρατηρούνται στο κέντρο του Ηρακλείου, λέγοντας πως καθημερινά βεβαιώνονται πολλές παραβάσεις όπως και πλατεία του Αγίου Μηνά. «Είναι δύο σημεία που οι πολίτες θεωρούν ότι βρίσκουν ένα γρήγορο χώρο στάθμευσης, εφόσον εγκατασταθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό θα υπάρχει καλύτερη εικόνα και συνήθως γίνονται αυτά. Δεν έχουμε μεγάλες παραβάσεις, διότι σεβόμαστε όλοι το εορταστικό κλίμα και δεν πλησιάζουν την περιοχή. Από την άλλη αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα στην πόλη του Ηρακλείου».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα