Ηράκλειο: Αυξημένη η κίνηση στους φούρνους για τα γλυκά του Πάσχα – Πώς η ακρίβεια επηρεάζει τις τιμές

Πρέπει να διαβάσετε

Οι ανατιμήσεις σε ρεύμα, καύσιμα και πρώτες ύλες συμπαρασύρει τις τιμές σε όλα τα βασικά προϊόντα τροφίμων, δημιουργώντας ένα πρωτόγνωρο κύμα ακρίβειας το φετινό Πάσχα.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο αρτοποιός Δημήτρης Νικολιδάκης σημείωσε πως υπήρξαν αρκετές δυσκολίες αλλά οι επιχειρηματίες προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Διευκρίνισε δε, πως όσον αφορά τη ζάχαρη προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο θέμα. «Ξέρουμε ότι ποσότητες είναι περιορισμένες αλλά δεν έχουμε προμηθευτή που να αναζητούμε κάτι και δεν μας το φέρνει. Τροφοδοτούμαστε κανονικά σε όλες τις πρώτες ύλες».

Ο κ. Νικολιδάκης τόνισε πως μετά το πρώτο σοκ που πέρασε η αγορά, τα πράγματα έχουν έρθει σε μια κανονικότητα. «Μη ξέροντας όμως τι θα γίνει το καλοκαίρι μετά τη νέα σοδειά. Υπάρχει μια ομαλή τροφοδοσία με αυξημένες τιμές πάντα, δεν ρωτάμε πια πόσο κάνει αλλά να εξασφαλίζουμε ότι θα μας το φέρουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν πράγματα που έχουν μια μικρή ενδεικτική αύξηση όπως τα τυροκομικά που έχουν μια υποτυπώδης αύξησης ένα 10-20%. «Περισσότερο τα τοπικά προϊόντα, το ηλιέλαιο έχει μια αύξηση που πλησιάζει το 100%, ένα περσινό ηλιέλαιο έκανε 12 ευρώ τώρα κάνει 30, έχει τριπλασιαστεί η τιμή και το αλεύρι είναι διπλάσια η τιμή του από πέρσι, το βούτυρο έχει αύξηση 30-40%, η σοκολάτα 20%, όλα αυτά τα επεξεργαζόμαστε εμείς και το μεταφράζουμε σε μια αύξηση των προϊόντων που δεν περνούν το 20%».

Κλείνοντας, τόνισε πως φέτος η αγορά κινείται ομαλά και πολύ… κανονικά. «Η δική μας αίσθηση είναι ότι πάμε πολύ καλά στον κλάδο μας, τουλάχιστον, έχουμε ζήτηση στα περισσότερα προϊόντα».

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα