Ηράκλειο: Απομακρύνθηκε ακόμη ένα επικίνδυνο δέντρο

Απομακρύνθηκε το πρωί της Πέμπτης το επικίνδυνο πεύκο στην οδό Ιάσωνος, η κοπή του οποίου αναβλήθηκε χθες, λόγω ενός καλωδίου!

Υπενθυμίζεται ότι χθες, όταν το συνεργείο της Υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου Ηρακλείου έφτασε στο σημείο διαπίστωσε πως ήταν αδύνατο να προχωρήσει στις εργασίες κοπής, αφού ένα καλώδιο της ΔΕΗ θα έπρεπε πρώτα να μετακινηθεί, όπως και έγινε.

Έτσι σήμερα, το πεύκο που είχε κριθεί επικίνδυνο με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, απομακρύνθηκε και πλέον αναμένεται η φύτευση δύο δέντρων στην ίδια η κοντινή απόσταση.

Yπενθυμίζεται ότι «ναι» στην κοπή 30 επικίνδυνων δέντρων εντός των ορίων του δήμου Ηρακλείου είπε το δημοτικό συμβούλιο, με την γενική γραμματέα του Δήμου Ηρακλείου, Ευγενία Στυλιανού να αποκαλύπτει στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Φαίη Σφακιωτάκη ότι  γίνονται συζητήσεις για τη δημιουργία ενός εργαστηρίου στο ΕΛΜΕΠΑ με αντικείμενο τον έλεγχο και την παρακολούθηση όλων των επικίνδυνων δέντρων της Κρήτης.

Για να προχωρήσουν οι κοπές των προαναφερθέντων 30 δέντρων, θα πρέπει να καθαρογραφεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να εκδοθούν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου άδειες μικρής κλίμακας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι για την υλοποίηση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη το καλοκαίρι –σύμφωνα με την οποία το τελευταίο διάστημα έχουν απομακρυνθεί 7 δέντρα μαζί με αυτό  στην οδό Ιάσωνος- πριν από το θάνατο του Παναγιώτη Μητρέλου, απαιτήθηκαν τουλάχιστον πέντε μήνες για να εκδοθεί η άδεια μικρής κλίμακας από την υποστελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία, το ερώτημα που προκύπτει είναι πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για την εκτέλεση και των αποφάσεων της Δευτέρας. «Είναι γεγονός ότι υπάρχει υποστελέχωση. Θα δώσουμε μια προτεραιότητα στην Υπηρεσία, προκειμένου να προβεί στην έκδοση των αδειών μικρής κλίμακας, για να υλοποιηθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα αυτού του είδους η παρέμβαση» σχολίασε σχετικά η κ. Στυλιανού.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα