Ηράκλειο: Απομακρύνονται άμεσα 14 επικίνδυνα δέντρα

Πρέπει να διαβάσετε

Απομακρύνονται άμεσα 14 επικίνδυνα δέντρα από δρόμους του Ηρακλείου.

Αυτό αποφασίστηκε, όπως αποκάλυψε στον μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στην Μαρία Μπινιχάκη, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου Ευγενία Στυλιανού, στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής που συστάθηκε στον απόηχο της πτώσης του φονικού δέντρου στην Λ. Δημοκρατίας, που στοίχισε τη ζωή στον Παναγιώτη Μητρέλο.

Η επιτροπή έχει κληθεί να εξετάσει και να γνωμοδοτήσει για 40 συνολικά δέντρα, σε διάφορα σημεία της πόλης και η σημερινή συνεδρίαση αφορούσε στα συμπεράσματα που προέκυψαν από την συνεργασία του Τμήματος Πρασίνου, του ΕΛΜΕΠΑ και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, για 23 από αυτά.

Τα 14 αποφασίστηκε πως πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα καθώς κρίθηκαν ιδιαιτέρως επικίνδυνα, ενώ για τα υπόλοιπα 9 η επιτροπή αποφάσισε ότι θα πρέπει να επανεξεταστούν. «Θα τα επισκεφθούμε δηλαδή και θα δούμε αν τελικά, αυτά, έχουν τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με δεδομένο το γεγονός ότι όλη η αξιολόγηση βασίστηκε σε οπτικές παρατηρήσεις, μακροσκοπικά αφού και το ίδιο το ΕΛΜΕΠΑ δεν διαθέτει ακόμη τον εξιδεικευμένο εξοπλισμό, που ενδεχομένως θα είχε τη δυνατότητα να μας δώσει πιο ασφαλή τεκμηρίωση του τι συμβαίνει μέσα στο δέντρο ή στο υπόγειο σύστημα», τόνισε η κα. Στυλιανού.

Αναφορικά με τα 14 που θα κοπούν το αμέσως επόμενο διάστημα, με διαδικασία που θα καθορίσει ο δήμος και αφού γίνει η σχετική εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο, η ίδια τόνισε πως θα αντικατασταθούν με δύο άλλα δέντρα, για το κάθε ένα από αυτά. «Θεωρώ ότι στο διάστημα των επόμενων 15 ημέρων, ενδεχομένως θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία και θα οδηγηθούν στο Δ.Σ», σημείωσε.

Σύμφωνα με την κα. Στυλιανού, ο δήμος Ηρακλείου θα συνεχίσει να ελέγχει τα δέντρα τόσο στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές της πόλης και θα ακολουθείται η διαδικασία εξέτασής τους προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι επικίνδυνα.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα