binary comment

Ακόμα και από τη Γερμανία όπου είχε εγκατασταθεί, συνέχιζε να απειλεί και να εκβιάζει, ζητώντας χρήματα από τον 56χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος κατήγγειλε προσφάτως στην Αστυνομία τη σε βάρος του εκβίαση.

Ο λόγος για έναν 32χρονο Ρομά, τον τρόπο δράσης του οποίου και των συνεργών του, παρουσιάζει η εφημερίδα «Πατρίς». Πρόκειται για μια υπόθεση με ενδιαφέρον που δείχνει τον τρόπο που δρουν τα κυκλώματα αυτά και πόσο εύκολο είναι να πέσει κάποιος θύμα τους. Είναι επίσης εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο 32χρονος φέρεται να χρησιμοποίησε ως «δόλωμα» για την εκβίαση, την ίδια του τη σύντροφο.

Η αρχή του τέλους του κυκλώματος ήρθε στις 13 του περασμένου μήνα, όταν ο 56χρονος κατήγγειλε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ότι από τον Δεκέμβριο του 2020 μια ομάδα Ρομά τον απειλούσε ότι θα του κάνει κακό, ενώ τους είχε ήδη δώσει 2700 ευρώ για να μην τον βλάψουν.

Η συνάντηση στο σουπερμάρκετ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 56χρονος ανέφερε τότε  στους αστυνομικούς ότι ενώ βρισκόταν σε ένα σουπερμάρκετ, τον προσέγγισε μια γυναίκα ηλικίας περίπου 35 ετών, η οποία του συστήθηκε ως «Μαρία». Αντάλλαξαν τηλέφωνα και αφού προηγήθηκαν κάποιες επικοινωνίες μεταξύ τους, η 35χρονη τον επισκέφτηκε στο σπίτι του, όπου και συνομίλησαν. Κάποια στιγμή η «Μαρία» του ζήτησε 50 ευρώ γιατί τα είχε, όπως είπε, ανάγκη για το παιδί της και ο 56χρονος της τα έδωσε.

Κάποια μέρα του Νοεμβρίου ο ίδιος τηλεφώνησε στην «Μαρία» και συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν. Πράγματι, λίγες ημέρες μετά  η 35χρονη πήγε στο σπίτι του 56χρονου, ενώ μαζί της ήταν και μία άλλη γυναίκα, ηλικίας περίπου 30 ετών, η οποία συστήθηκε ως «Άννα». Οι τρεις τους συνομιλούσαν και όταν πέρασε η ώρα οι δύο γυναίκες του ζήτησαν 100 ευρώ, τα οποία και τους έδωσε.

Πέρασε περίπου μια εβδομάδα και ο 56χρονος δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο άνδρα. Ο καλών απείλησε τον 56χρονο ότι εάν δεν του δώσει 5000 ευρώ θα τον δείρει και θα τον σκοτώσει. Ο λόγος ήταν, όπως έλεγε το άτομο που τηλεφώνησε, ότι ο 56χρονος τον ατίμασε και του πείραξε τη γυναίκα του.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ηρακλειώτης συναντήθηκε δύο φορές με το συγκεκριμένο άτομο που τον είχε απειλήσει τηλεφωνικά. Οι συναντήσεις τους αυτές έγιναν στην περιοχή των Πατελών. Ο 56χρονος όμως συναντήθηκε ,επίσης, δύο φορές και με μία κοπέλα, νεαρής ηλικίας, με το όνομα «Ελένη» στη λεωφόρο Ικάρου, όπου η συγκεκριμένη γυναίκα πήγε στο ραντεβού, έχοντας ένα μωρό στην αγκαλιά της. Σε κάθε συνάντηση έδινε τα χρήματα που του ζητούσαν, ενώ να σημειωθεί ότι οι συναντήσεις είχαν ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2020 μέχρι και τον περασμένο Μάρτιο.

Στα τέλη του Απρίλη ο 56χρονος δέχτηκε ένα ακόμα τηλεφώνημα από άγνωστο άτομο, το οποίο του ζήτησε 850 ευρώ για να μην του κάνει κακό. Συμφώνησαν τον τόπο και το χρόνο του ραντεβού και ο 56χρονος αποφάσισε να βάλει τέλος στον «εφιάλτη» που ζούσε. Η συνάντηση είχε οριστεί για τις 6 Μαΐου το πρωί. Νωρίς το πρωί εκείνης της ημέρας ο ίδιος πήγε ξανά στην Αστυνομία και  ενημέρωσε τις Αρχές για το ραντεβού που είχε σε λίγες ώρες.

Πράγματι, ο 56χρονος ενώ βρισκόταν στο αστυνομικό μέγαρο δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από κάποιον «Γιάννη», ο οποίος είχε ότι θα τον περιμένει σε συγκεκριμένο σημείο στα Πατέλες. Αστυνομικοί προσημείωσαν τα χρήματα και περίμεναν – χωρίς να γίνουν αντιληπτοί-  στο σημείο του ραντεβού. Σε σύντομο χρόνο εμφανίστηκε μια 25χρονη Ρομά, η οποία παρέλαβε ένα φάκελο μέσα στον οποίο υπήρχαν τα χρήματα. Φεύγοντας από το σημείο η 25χρονη συναντήθηκε με έναν 21χρονο, ενώ ακινητοποιήθηκαν λίγα λεπτά μετά και οι δύο τους από τους άνδρες της Ασφάλειας.  Σημειώνεται ότι στην κατοχή της 25χρονης βρέθηκαν τα χρήματα.

Αναγνωρίσεις

 Ο 56χρονος κληθείς να δει τους συλληφθέντες αναγνώρισε στο πρόσωπο της 25χρονης τη γυναίκα που είχε πάει με το παιδί στην αγκαλιά της στην λεωφόρο Ικάρου για να παραλάβει τα χρήματα της εκβίασης. Ο 56χρονος αναγνώρισε και τον 21χρονο, λέγοντας ότι είναι το άτομο που είχε πάει μαζί με τον περιγραφόμενο ως «Γιάννη» στην περιοχή των Πατελών για να εισπράξουν.

Οι δυο συλληφθέντες παραδέχτηκαν σύμφωνα με πληροφορίες την εμπλοκή τους στην υπόθεση και ισχυρίστηκαν ότι λειτουργούσαν κατ’ εντολή του αδερφού του 21χρονου. Τον 32χρονο δηλαδή που όπως αναφέρθηκε αρχικώς, απειλούσε τον 56χρονο από τη Γερμανία όπου βρισκόταν. Σύμφωνα με τα όσα είπαν στους αστυνομικούς η 25χρονη και ο 21χρονος, ο 32χρονος ήταν αυτός που τηλεφωνούσε στον 56χρονο και τον απειλούσε. Πριν από 3 μήνες ο ίδιος πήγε στη Γερμανία για να ζήσει, όπου κι από εκεί συνέχισε τους εκβιασμούς, ενώ επειδή βρισκόταν στο εξωτερικό, έστελνε την 25χρονη να εισπράξει, στέλνοντάς του τα χρήματα και κρατώντας εκείνη για τον εαυτό της 30 ευρώ κάθε φορά.