Αδειάζει η κλεψύδρα για την επιστροφή των μαθητών του λυκείου στις τάξεις.

Η δια ζώσης εκπαίδευση επιστρέφει για τις 3 τάξεις του συλλόγου την προσεχή Δευτέρα και θα αποτελέσει «στοίχημα» για την επιστροφή στις τάξεις των μαθητών του γυμνασίου και της πρώτης σχολικής βαθμίδας.

«Θα ήταν σαφώς πιο αποτελεσματικά να διενεργούνται τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ», τόνισε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ Στέλλα Μανουσογιωργάκη, αναφερόμενη στα self test.

Πρόσθεσε μάλιστα πως τα «self test δεν αποτελούν εγγυήσεις ότι δεν θα υπάρξει διασπορά. Υπάρχει ανησυχία και φόβος τόσο στις τάξεις των μαθητών όσο και στις τάξεις των μαθητών και των γονιών τους. Από την πλευρά μας έχουμε καταθέσει δέσμη προτάσεων που δεν υιοθετήθηκαν από το Υπουργείο παιδείας».

Αναφερόμενη στις ιδιαιτερότητες της εφετινής χρονιάς και τη διδακτέα ύλη, ειδικά για τους μαθητές της τρίτης τάξης του λυκείου και τους μαθητές που θα διαγωνιστούν στις πανελλήνιες εξετάσεις επεσήμανε πως «ουσιαστικά δεν προλαβαίνουμε να διδάξουμε την ύλη. Το ζητούμενο δεν είναι να συμπληρωθεί ο κύκλος των μαθημάτων μέσω της τηλεκπαίδευσης αλλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μάθησης».