Σχετικά ικανοποιημένος εμφανίζεται ο κλάδος της εστίασης από τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την άρση των μέτρων. Ζητήματα ωστόσο εξακολουθούν να προκύπτουν με την απαγόρευση της μουσικής έως τα τέλη Μαΐου αλλά και με τα 100 άτομα στους γάμους και στις βαπτίσεις από τον Ιούνιο στους εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1 και στην Μαρία Μπινιχάκη, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Νίκος Ρηγάκης.

«Δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι αγωνιούμε διότι ο κόσμος είναι ακόμη μαγκωμένος. Υπάρχει και το ζήτημα με τη μουσική. Δεν είναι απλά ένα φαγητό και ένας καφές, είναι γενικώς διασκέδαση και η μουσική που δεν έχουμε αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να το καλύψει αυτό» ανέφερε ο κ. Ρηγάκης.

Για τους γάμους και το όριο των 100 ατόμων, σχολίασε πως είναι ένα θετικό νέο ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ο αριθμός να αυξηθεί. «Οι επιχειρηματίες αυτοί είναι υπερχρεωμένοι και αγωνιούν και οι ίδιοι. Υπάρχουν προγραμματισμοί αλλά υπάρχει και “βροχή ακυρώσεων”. Δηλαδή όσο περνάει το χρονικό διάστημα ενώ περίμενε πολύς κόσμος ότι τα πράγματα θα ήταν καλά ενώ δεν είναι, βλέπουμε ότι όσο πλησιάζει ο καιρός οι εκδηλώσεις για τον Μάιο έχουν ακυρωθεί ή έχουν μεταφερθεί. Αντιστοίχως, όσο περνάνε οι μέρες πάμε στον Ιούνιο και στον Ιούλιο. Άνθρωποι που είχαν προγραμματίσει γάμο με 500 καλεσμένους δεν είναι εφικτό να γίνει και έτσι πάμε σε ακυρώσεις ή σε μετακινήσεις ημερομηνιών». 

«Νομίζω θα ήταν πιο λογικό οι γάμοι και οι βαπτίσεις να γίνονται ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα κάθε καταστήματος, τηρώντας πάντα τα μέτρα των αποστάσεων και των ατόμων ανά τραπέζι» πρόσθεσε ο κ. Ρηγάκης.