Μεγάλες αντιδράσεις έχουν προκληθεί για τις αλλαγές που έρχονται στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στον Χάρη Λεοντάκη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς. 

Μάλιστα, ο κ. Βοργιάς ανέφερε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη όσον αφορά τις υπερωρίες σε αρκετές επιχειρήσεις ενώ αναρωτήθηκε γιατί δεν προσλαμβάνονται νεαρά άτομα ή γυναίκες προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. «Η Ολλανδία και η Δανία μιλάνε για μείωση ανεργίας και εμείς στην Ελλάδα την αυξάνουμε». 

Ο πρόεδρος του ΕΚΗ, ανέφερε πως είναι αδιανόητο το γεγονός ότι η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας προσπαθεί να «περάσει» εργασιακά νομοσχέδια. «Αν ενδιαφέρεται για την υγεία των πολιτών θα πρέπει να τα αναστείλει ώστε να μπούμε σε ένα δημόσιο διάλογο. Έχουν περάσει και δικές μας θέσεις μετά από πιέσεις σε νομοσχέδια όπως είναι η κάρτα εργασίας. Αυτά τα μέτρα που πάνε να περάσουν, καταργούν την απεργιακή κινητοποίηση βάζοντας τεράστια ποσότητα προσωπικού ασφαλείας. Μια σειρά μέτρων, που έχει να κάνει με τη δημοκρατία και την εκπροσώπηση των εργαζομένων. Δεν θα το ανεχτούμε. Θα μας αναγκάσουν, να αντιδράσουμε. Όπως θα κάνουμε στις 20 του μήνα και καλούμε τον κλάδο του επισιτισμού να βρεθεί έξω από το Εργατικό Κέντρο και θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις για το θέμα της κατάργησης του οκταώρου». 

Ο κ. Βοργιάς αναφερόμενος στη διαδικασία των σελφ τεστ που ξεκινά σήμερα για τους εργαζόμενους, επεσήμανε πως οι εργαζόμενοι είναι υπέρ του εμβολιασμού διότι είναι το μοναδικό «όπλο» που έχει η χώρα μας απέναντι στην πανδημία. «Όμως σε κάθε περίπτωση κανένας εργοδότης δεν μπορεί να απολύσει κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί. Σε χώρους που δεν έχει κάνει με την προστασία των εαυτών μας αλλά των συναδέλφων μας και του κοινού που συναλλασσόμαστε θα πρέπει να γίνονται self tests για να διαπιστώνεται αν έχουμε ή όχι τον ιό. Δεν θα πρέπει όμως να χρεωθούν στον ίδιο τον εργαζόμενο που ήδη είναι αρκετά επιβαρυμένος».