Την πεποίθηση ότι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τα self tests στους μαθητές, πρέπει να αναθεωρηθεί εξέφρασε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» Γιώργος Μακράκης. 

«Τα self tests αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα των σχολείων. Με τη μείωση του αριθμού των τεστ δεν θα έχουμε σαφή εικόνα των κρουσμάτων. Η επιστημονική κοινότητα είχε θέσει ως βασική προϋπόθεση την διενέργεια δύο τεστ. Πρέπει το Υπουργείο να απαντήσει, για ποιο λόγο μειώνονται τα τεστ» ανέφερε ο κ. Μακράκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τη δεδομένη χρονική στιγμή βοηθάει πολύ ο καιρός καθώς τα παιδιά βρίσκονται έξω και οι αίθουσες αερίζονται περισσότερο. «Όμως τα σχολεία άνοιξαν με χειρότερη επιδημιολογική εικόνα από ότι έκλεισαν. Έχουμε περισσότερα κρούσματα και υπάρχει μια τάση κρουσμάτων στα σχολεία, μέσα σε μια ημέρα πολλαπλασιάστηκαν τα σχολεία που έκλεισαν». 

Μάλιστα, πρόσθεσε εκπαιδευτικοί σε φροντιστήρια που δικαιούνται το self test μέχρι και σήμερα δεν μπορούν να το λάβουν καθώς στην ειδική πλατφόρμα δεν αναγνωρίζεται το ΑΜΚΑ τους. Παράλληλα, σημείωσε πως οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά στους εκπαιδευτικούς.