Με υποχρεωτικά self test δύο φορές την εβδομάδα, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ανοίγουν τη Δευτέρα 10 Μαίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά ιδιαίτερη και περιέργη.

Για το άνοιγμα των σχολείων, ισχύουν όλα τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί ενώ σε αυτά εντάχθηκαν και τα self tests. «Είναι σημαντικό ότι ενταχθήκαμε στους εμβολιασμούς, θα κρατήσουν όλο το Μάιο και κάποιοι τον Ιούνιο. Τα τεστ βοηθούν στο να ελεγχθεί η κατάσταση. Δεν υπήρχει ασφάλεια, το απαιτούσαμε και αυτή τη φορά οι προϋποθέσεις είναι καλύτερες. Όμως τα τμήματα παραμένουν μεγάλα ελπίζω να αλλάξουν τα πράγματα την επόμενη χρονιά».

Ο κ. Λαμπρογιαννάκης αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που υπάρχουν για τα self tests, λέγοντας πως υπήρχαν παράπονα και για τις μάσκες. «Υπάρχουν προβληματισμοί, αρνητές των self tests. Παντού υπάρχουν μειοψηφίες που διαφωνούν με κάποια μέτρα. Υπάρχει δυσπιστία στον κόσμο. Κάποιοι γονείς διαμαρτύρονται. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία για την ασφάλεια όλων».