Ομαλά εξελίχθηκε η διαδικασία ανοίγματος των σχολείων την πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1 και στη Μαρία Μπινιχάκη, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο Μανόλης Μπελαδάκης.

«Υπήρχε χθες θέμα με την καταχώρηση των αποτελεσμάτων γιατί έπεσε η πλατφόρμα, το θέμα λύθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι εκπαιδευτικοί τηρούν όλα τα μέτρα, έχει γίνει καθαρισμός των τμημάτων και προμήθεια αντισηπτικών και μασκών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπελαδάκης.

Όσον αφορά στα κρούσματα που «έβγαλαν» τα self test στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία του Ηρακλείου, σύμφωνα με τον ίδιο αυτά ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί, αναφέρθηκε ωστόσο στην περίπτωση ενός εκπαιδευτικού που το self test του ήταν θετικό και υποβάλλεται και σε μοριακό έλεγχο.

Πάντως σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Μπελαδάκη, υπήρχαν περιπτώσεις γονέων, όπου αρνήθηκαν να υποβάλλον τα παιδιά τους σε self test με αποτέλεσμα να μην τους επιτραπεί η είσοδος στα σχολεία. «Είχαμε 1-2 περιπτώσεις γονέων που αρνήθηκαν να κάνουν self test στα παιδιά τους. Συνολικά 27.000 μαθητές πρωτοβάθμιας επέστρεψαν σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία».

Αξίζει να σημειωθεί, πως το σύνολο των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ηράκλειο, έχει κάνει έστω και την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, όπως ανέφερε ο κ. Μπελαδάκης.