Ο 33χρονος Ηρακλειώτης που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες για υποθέσεις ναρκωτικών ουσίων (κοκαΐνη) και την Τετάρτη οδηγείται στον ανακριτή χαρακτηρίζεται ως μια ιδιαίτερη περίπτωση για τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. Προσεκτικός όσο κανείς άλλος, στρατολογούσε– σύμφωνα με την αστυνομία- νεαρής ηλικίας άτομα, για «σπρώχνουν» ναρκωτικά κι εκείνος να εισπράττει τα τρελά ποσά από την παράνομη εμπορία.

Η αστυνομία είχε δεχτεί πολλές καταγγελίες για τη δράση του, όμως η σύλληψή του ήταν σχεδόν αδύνατη. Τελευταία φορά που συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή ήταν πριν από ενάμιση με δυο χρόνια, όπου εξέλιξε, όπως χαρακτηριστικά λένε αστυνομικοί, τις μεθόδους του για να μη συλλαμβάνεται. Μιλούσε και κανόνιζε το ποιος θα διανέμει τί και πόσο μέσω διαδικτύου, ενώ όπως σχολίαζαν αστυνομικές πηγές «εύρισκε ευάλωτους νέους τους οποίους έβαζε στο παιχνίδι κι εκείνοι με τη σειρά τους τον έβλεπαν σαν θεό».

«Αν και νέος σε ηλικία είχε φροντίσει να αποκτήσει απίστευτα χρήματα εάν δει κανείς τα οχήματα με τα οποία κυκλοφορούσε. Ένα τζιπ που είχε τελευταία υπολογίζεται ότι κοστίζει πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ» σχολίασε αρμόδια πηγή.

Μέσα στην πανδημία άνοιξε μια καφετέρια προκειμένου να κάνει από εκεί «παιχνίδι», όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που έκανε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου που τελικώς τον συνέλαβε.

Σε αυτή την καφετέρια οι πελάτες δεν πήγαιναν για να αγοράσουν καφέ αλλά φιξάκια κοκαΐνης, όπως αναφέρεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε. Τελικώς ένα από τα νεαρά άτομα που είχε στρατολογήσει δέχτηκε να συνεργαστεί με την αστυνομία, όταν συνελήφθη, για να ελαφρύνει τη θέση του. Συνομιλούσε μαζί του για να κανονίσουν ραντεβού για προμήθεια κοκαΐνης. Μόνο που στο ραντεβού βρίσκονταν και αστυνομικοί οι οποίοι συνέλαβαν τον 33χρονο (προσπάθησε να διαφύγει) μαζί με ένα ακόμη άτομο.