Έτοιμη να υποδεχτεί τους λουόμενους είναι από σήμερα η δημοτική ακτή Καρτερού, η οποία «άνοιξε τις πύλες της» νωρίς το πρωί.

Ο χώρος έχει πλήρως εξωραϊστεί και συντηρηθεί από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Κατασκευών & Αυτεπιστασίας της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., οι εργαζόμενοι της οποίας φρόντισαν να είναι όλα έτοιμα, για να αποτελέσει και φέτος η Δημοτική Ακτή το απόλυτο καλοκαιρινό σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους.

Στην επιθεώρηση του χώρου με αφορμή την έναρξη της νέας θερινής περιόδου και την επαναλειτουργία της δημοτικής πλαζ προχώρησε κλιμάκιο του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΕΠΑΝΑΛ με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και την πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ Ευαγγελία Σχοιναράκη.

Το δημοτικό κλιμάκιο διαπίστωσε την αρτιότητα των εγκαταστάσεων, ενώ ευχαρίστησε υπεύθυνους και υπαλλήλους για την προσπάθεια που έκαναν προκειμένου να παραδοθεί μια ασφαλής και σύγχρονη πλαζ.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος σχετικά: «Η Δημοτική Ακτή Καρτερού είναι και πάλι έτοιμη να υποδεχθεί τον κόσμο που θα αναζητήσει μια παραλία κοντά στο Ηράκλειο για να περάσει ξένοιαστες στιγμές. Στον χώρο τηρούνται αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ σύντομα θα τοποθετηθεί και το sea track που προσφέρει πρόσβαση στη θάλασσα για τα ΑμεΑ. Είμαι βέβαιος ότι και φέτος η Ακτή θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες των επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων».

Υπενθυμίζεται ότι ο χώρος είναι προσβάσιμος σε ΑμεΑ, διαθέτει όλες τις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουόμενων (αποδυτήρια, ντους, άνετο χώρο στάθμευσης, ομπρέλες, ξαπλώστρες, κλπ) ενώ λειτουργεί αναψυκτήριο από τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. με καλούδια από παραδοσιακούς Γυναικείους Συνεταιρισμούς της Κρήτης, εκλεκτά προϊόντα από παραγωγούς του τόπου μας, αλλά και άριστο επίπεδο εξυπηρέτησης.