Ηράκλειο: Αναβολή στη δίκη του ξενοδόχου που έπαιρνε πίσω τα χρήματα των υπαλλήλων του

Πρέπει να διαβάσετε

Τελευταία ενημέρωση: 14.44

Στον εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγήθηκε νωρίτερα την Παρασκευή, ο ξενοδόχος που συνελήφθη για εκβίαση, αλλά και παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Ο άνδρας που διατηρεί ξενοδοχείο στην περιοχή της Χερσονήσου συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας Ηρακλείου, μετά από καταγγελίες εργαζομένων στο ξενοδοχείο του, σύμφωνα με τις οποίες τους κατέβαλε κανονικά τους μισθούς που προβλέπεται από τη συλλογική σύμβαση εργασίας, ωστόσο στη συνέχεια τους ζητούσε μέρος των χρημάτων πίσω.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, o Εισαγγελέας του άσκησε ποινικές διώξεις για εκβιασμό και παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Δικαστήριο Ηρακλείου.

Την ίδια στιγμή, ο ξενοδόχος ζήτησε και έλαβε αναβολή και η δίκη θα πραγματοποιηθεί το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ξενοδόχος πιάστηκε στα «δίχτυα» των αστυνομικών της Ασφάλειας, χθες, όταν και ένας από τους εργαζόμενούς του θα του επέστρεφε κάποια από τα χρήματα που είχαν κατατεθεί στον λογαριασμό του, τα οποία ωστόσο ήταν προσημειωμένα.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου, όταν ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης, βρέθηκε στην εισαγγελία Ηρακλείου προκειμένου να καταθέσει στοιχεία, τα οποία είχαν προκύψει από καταγγελίες εργαζομένων του ξενοδοχείου στο σωματείο.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχαν αποκαλύψει το Creta24 και η εκπομπή Live με την Αντιγόνη Ανδρεάκη της Τηλεόρασης CRETA.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ξενοδόχος κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος των τριών εργαζομένων που τον κατήγγειλαν αλλά και του προέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα