Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
26.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Ηράκλειο: «Ανάσα» από την πτώση των τιμών στα καύσιμα

Πρέπει να διαβάσετε

Για πρώτη φορά μετά από μήνες παρατηρείται αποκλιμάκωση στις τιμές της αμόλυβδης κάτω από τα δύο ευρώ σε αρκετά πρατήρια και στο Ηράκλειο.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο ιδιοκτήτης Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων Σταύρος Κουμουλάς, ανέφερε ότι το καλοκαίρι που πέρασε οι τιμές κατέγραψαν… πτώση και συγκεκριμένα είδαμε την τιμή της αμόλυβδης, να «πέφτει» κάτω από τα 2 ευρώ και σχεδόν κάτω από 1,90 στο πετρέλαιο κίνησης. «Βοήθησε πολύ το Fuel Pass, περιμέναμε κάτι καλύτερο που δεν ήρθε τότε, όμως παρόλα αυτά ήταν ικανοποιητικό να βλέπουμε τις τιμές σε πτωτικές τάσεις».

Πρόσθεσε δε, πως στην πόλη του Ηρακλείου, τα περισσότερα πρατήρια πλέον κινούνται με τιμές κάτω από 1,90 ευρώ στην αμόλυβδη και το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να δούμε την τιμή να είναι κάτω από 1,80 ευρώ. Αντίστοιχα, για το πετρέλαιο κίνησης η τιμή είναι 1,80 ενώ και για το πετρέλαιο, αναμένονται πτωτικές τάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουλά, ο φετινός χειμώνας θα είναι δύσκολος και ένα Fuel Pass 3, θα βοηθούσε πολύ το καταναλωτικό κοινό. «Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι αυτή τη φορά, προς τη σωστή κατεύθυνση. Ευελπιστούμε στην περεταίρω πτώση των διεθνών αγορών, όσον αφορά το βαρέλι στο λίτρο και όσον αφορά το να μεγαλώσει η ημερήσια κατανάλωση, όσον αφορά τις εταιρίες δηλαδή που παράγουν το πετρέλαιο».

Τι ισχύει για το πετρέλαιο θέρμανσης – Πού θα κυμανθεί η τιμή

«Αρκετά ακριβό» θα είναι το πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν μέχρι τώρα στη διάθεση τους, οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων. «Ευελπιστούμε ότι με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και την οριζόντια μείωση – που αυτό θέλαμε και στα καύσιμα τους προηγούμενους μήνες, γιατί φτάσαμε 13 – 14 μήνες στην ενεργειακή κρίση – να υπάρξει ένα οριζόντιο καθολικό μέτρο, όπου ο κόσμος θα δει μια διαφορά».

Όπως τόνισε ο κ. Κουμουλάς, με το οριζόντιο μέτρο της επιδότησης που θα απορροφήσει η κυβέρνηση των 0,25 λεπτών στο πετρέλαιο θέρμανσης, ίσως οι τιμές κυμανθούν κάτω από 1,30 ευρώ. «Αν συνυπολογίσουμε το επίδομα θέρμανσης που στις 15 Οκτωβρίου ξεκινάει η διάθεση του, να ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους ώστε μέσα στο Νοέμβριο να πάρουν τα πρώτα χρήματα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αν συνεχιστεί η πτώση που υπάρχει και παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, μπορεί να κατέβει ακόμη και κάτω από 1,20 λεπτά για τους χειμερινούς μήνες».

Κλείνοντας, ο κ. Κουμουλάς σημείωσε πως αν τηρηθούν αυτά που έχουν ανακοινωθεί, θα είναι «ένας χειμώνας βατός για τους καταναλωτές. Μην ξεχνάμε όμως, ότι πρέπει να συνεχίσει να παίρνει την κάθοδο στις διεθνείς αγορές το καύσιμο, που αυτό θα το μεταφράζουμε και στα πρατήρια μας».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα