Ηράκλειο: Αγωνία για την Ιρανή αρσιβαρίστρια – Ο τελευταίος αγώνας πριν την εξαφάνιση της (εικόνες-βίντεο)

Μία νεαρή αθλήτρια του Ιράν που ήταν στην αποστολή της χώρας της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών στην Κρήτη, αγνοείται καθώς το έσκασε από το ξενοδοχείο της αποστολής.
Πρόκειται για την 17χρονη Γιέκτα Τζαμάλιη οποία βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Νέων.
Το Creta24, φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας εικόνες αλλά και βίντεο από τον τελευταίο αγώνα της νεαρής κοπέλας που διεξήχθη στα «Δύο Αοράκια» όπου και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, στην κατηγορία των 87 κιλών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών.
Η νεαρή κοπέλα, την τελευταία ημέρα των αγώνων έφυγε από το ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή της πατρίδας της και έκτοτε τα ίχνη της έχουν χαθεί.

Εικάζεται δε, την ώρα που η αποστολή της βρισκόταν στο στάδιο για τους αγώνες η νεαρή βρήκε ευκαιρία να διαφύγει από το ξενοδοχείο, με τα σενάρια να λένε ότι δεν θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Μόλις η αποστολή του Ιράν διαπίστωσε ότι η κοπέλα έχει εξαφανιστεί, πήγε στην ΕΛ.ΑΣ. όπου με την συνδρομή της Ελληνικής Ομοσπονδίας και των διοργανωτών, ενημέρωσαν για το τι συνέβη. Μέχρι στιγμής, δεν έχει δώσει σημεία ζωής αλλά δεν έχει ζητήσει και πολιτικό Άσυλο ενώ οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει για άλλη χώρα της Ευρώπης καθώς μπορούσε να ταξιδέψει εντός Sengen.

Σε κάθε περίπτωση η αποστολή του Ιράν έμεινε στο Ηράκλειο προκειμένου να αναζητήσει την αθλήτρια, που κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται.

 

«Συναγερμός» στην ΕΛ.ΑΣ. – Έρευνες για τον εντοπισμό της 17χρονης

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο υπεύθυνος Διοργάνωσης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Φώτης Καϋμενάκης σημείωσε πως πριν 4 – 5 ημέρες, ο αρχηγός της αποστολής του Ιράν δήλωσε ότι έχει εξαφανιστεί η νεαρή κοπέλα. «Εμείς ενεργήσαμε άμεσα, πήραμε την ΕΛ.ΑΣ. και διεξάγονται έρευνες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλες οι αποστολές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μένουν σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο, από όπου και εξαφανίστηκε η νεαρή. «Η διοργανώτρια χώρα δεν έχει καμία ευθύνη για τα μέλη των αποστολών, την ευθύνη την έχουν οι ίδιες οι αποστολές, οι συμμετέχοντες χώρες. Εμάς από τη στιγμή που μας δηλώθηκε, συνδράμαμε όσο μπορούσαμε για να βρεθεί η συγκεκριμένη αθλήτρια, νεότερα δεν έχουμε διότι η ΕΛ.ΑΣ. με κάθε μυστικότητητα προσπαθεί να βρεθεί το κορίτσι, αυτό που έχει σημασία να βρεθεί και να είναι καλά στην υγεία του, αυτό είναι το μέλημα μας».

Ο κ. Καϋμενάκης σημείωσε πως είναι πολλά τα σενάρια που ακούγονται ωστόσο μέχρι τώρα τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με ασφάλεια. «Όλες οι αποστολές ήταν πολύ ευχαριστημένες, λένε ότι ίσως ήταν το καλύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε ποτέ, ωστόσο υπάρχουν αυτά τα θέματα».

Κλείνοντας, ανέφερε πως η διοργάνωση έληξε ωστόσο ο αρχηγός της αποστολής του Ιράν παραμένει στην Κρήτη και στο ξενοδοχείο, για να έχει άμεση συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.. 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα