Ηράκλειο: Αγώνας τρίαθλου για την στήριξη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών

Πρέπει να διαβάσετε

Σε αγώνα τρίαθλου για την ενίσχυση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Ηρακλείου , που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου στην Νότια Αφρική, θα αγωνιστεί η Χανιώτισσα Πρωταθλήτρια Μάνια Μπικώφ.

Το πρωί της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου η κα Μπικώφ βρέθηκε στη Λότζια όπου ενημέρωσε τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό  αλλά και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη για την πρωτοβουλία της που στοχεύει στην ενίσχυση δομών που φιλοξενούν κακοποιημένες γυναίκες σε όλη την Κρήτη.  Συγκεκριμένα στις 5 Μαρτίου θα λάβει μέρος σε αγώνα τρίαθλου Ironman ( 4 χλμ κολύμβηση-180 χλμ ποδηλασία-42 χλμ τρέξιμο) στη Νότιο Αφρική θέλοντας να στείλει μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Ήδη έχει τρέξει για τον ξενώνα φιλοξενίας γυναικών Χανίων και έχει προγραμματίσει άλλους τρείς για αντίστοιχες δομές στην Κρήτη.

Με την στήριξη της Πρωταθλήτριας, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Ηρακλείου, ενισχύθηκε με ηλεκτρικά ήδη οικιακής χρήσης από την Εταιρεία «Κωτσόβολος» που αποτελεί τον χορηγό της Μάνιας Μπικώφ  στον αγώνα τρίαθλου της Αφρικής.

Τόσο ο Δήμαρχος Ηρακλείου όσο και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών ευχαρίστησαν την Πρωταθλήτρια για την κοινωνική προσφορά της που αφενός συμβάλει στην έμπρακτη ενίσχυση του ξενώνα και αφετέρου στέλνει το μήνυμα της προσφοράς, της αλληλεγγύης αλλά και της προσπάθειας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα