Ηράκλειο: 52χρονη μητέρα τριών παιδιών έδωσε ζωή με τον θάνατό της

Πρέπει να διαβάσετε

Δώρο ζωής σε 7 συνανθρώπους μας προσφέρει με τον θάνατό της μια 52χρονη μητέρα τριών παιδιών που όταν διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος η οικογένειά της, με μεγαλοψυχία, πήρε τη γενναία απόφαση της δωρεάς των οργάνων της.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, μιλώντας στην Τηλεόραση CRETA και στην εκπομπή LIVE με την Αντιγόνη, με την Αντιγόνη Ανδρεάκη, τα ξημερώματα της Τρίτης, ομάδες γιατρών από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο από το Λαϊκό Νοσοκομείο από τη Θεσσαλονίκη και από το ΠΑΓΝΗ έφτασαν στο νοσοκομείο και πήραν τα όργανα της θανούσης.


Οι πνεύμονες της 52χρονης μεταφέρθηκαν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, οι νεφροί της στον Ευαγγελισμό, οι κερατοειδείς στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και το ήπαρ στο Ιπποκράτειο.

Η 52χρονη μητέρα, νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου μετά από εσωτερική αιμορραγία από εγκεφαλικό ανεύρυσμα το οποίο υπέστη και μετά από τα τεστ που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε πως η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη, με την οικογένεια της να παίρνει την γενναία απόφαση.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, το τελευταίο διάστημα πολλοί είναι εκείνοι που προχωρούν σε δωρεές οργάνων στο Ηράκλειο, γεγονός πολύ θετικό, με τον ίδιο να συγχαίρει την οικογένεια για την γενναία κίνηση και απόφαση που πήρε και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια της 52χρονης μητέρας.

Σε σχετική ανακοίνωση της Διοίκηση του Γ.Ν. « ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ» αναφέρεται:

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη οργάνων που προσφέρθηκαν από 52χρονη δότρια, τα ξημερώματα της Τρίτης 02/04/2024. Η δότρια νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου όπου και διαγνώστηκε ο εγκεφαλικός της θάνατος.

Η Διοίκηση του Γ.Ν. « ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ» εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια της και ευχαριστεί για την μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή, μέσα από τη δωρεά οργάνων, σε συνανθρώπους μας.

Ευχαριστεί επίσης το προσωπικό της ΜΕΘ, το Αναισθησιολογικό Τμήμα, την ομάδα του Χειρουργείου για την άριστη συνεργασία και πραγματοποίηση όλων των διαδικασιών της δωρεάς οργάνων, καθώς και τις Χειρουργικές ομάδες του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού  Κέντρου για την αφαίρεση των πνευμόνων, του Ευαγγελισμού για την αφαίρεση των νεφρών, του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για την αφαίρεση του ήπατος και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου(ΠΑΓΝΗ) για την αφαίρεση των κερατοειδών.
Ο γενικός συντονισμός έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) , της ομάδας διαχείρισης δωρεάς οργάνων του νοσοκομείου και της τοπικής συντονίστριας μεταμοσχεύσεων Ηρακλείου».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα