Το «πράσινο φως άναψε» το Υπουργείο Εσωτερικών στο αίτημα του Δήμου Ηρακλείου για την καταβολή χρηματοδότησης ύψους 3.000.000 ευρώ, που θα δοθούν στη ΔΕΥΑΗ, προκειμένου να καλυφθούν τα μειωμένα έσοδα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με τον τρόπο αυτό, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου, θα μπορέσει να καλύψει τις λειτουργικές της δαπάνες του διαστήματος 1/3-30/6/20.

«Εγκρίθηκε το αίτημα μας προς το ΥΠΕΣ για την έκτακτη επιχορήγηση του δήμου μας από τους ΚΑΠ ώστε να μπορέσουμε από την πλευρά μας να ενισχύσουμε τη ΔΕΥΑΗ με το ποσό των 3.000.000 ευρώ» ανέφερε μιλώντας στο Creta24, η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη.

«Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει η δημοτική επιχείρηση να καλύψει τις λειτουργικές της δαπάνες του διαστήματος 1/3-30/6/20 που λόγω της πανδημίας αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες και μείωση των εσόδων της. Συνεργαστήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα με τη ΔΕΥΑΗ, οι υπηρεσίες μας ήταν σε επικοινωνία με το ΥΠΕΣ και τελικώς το αίτημα μας είχε θετική ανταπόκριση. Η θετική έκβαση του αιτήματος μας θα είναι μια σημαντική ανάσα για τη ΔΕΥΑΗ στη δύσκολη αυτή χρονική συγκυρία και περίοδο που βιώνει».

Η κα. Καναβάκη μάλιστα διευκρίνισε πως «με το να γίνει αποδεκτό το αίτημα μας, διασφαλίσαμε και για το δήμο να μην εκταμιεύσει από το δημοτικό ταμείο αυτό το σοβαρό ποσό αλλά να το διεκδικήσει και να το πάρει από τους ΚΑΠ».

Μαρία Μπινιχάκη