Έξαρση των περιστατικών με ψυχικά ασθενείς παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι οποίες αναφέρουν ότι από την αρχή του έτους έχουν υπάρξει περισσότερα από 300 περιστατικά  για τα οποία χρειάστηκε η μεταφορά ατόμων σε ψυχιατρικές κλινικές του Ηρακλείου.

Πρόσφατο παράδειγμα η περίπτωση ενός 24χρονου στις Μεσαμπελιές, ο οποίος αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του με ένα κουζινομάχαιρο. Ο παραλίγο αυτόχειρας αυτοτραυματίστηκε στο θώρακα κι ενώ βρισκόταν μέσα στο σπίτι του προχθές το βράδυ. Συγγενικό του πρόσωπο κατάλαβε τι συμβαίνει, ενημέρωσε το ΕΚΑΒ και ο 24χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αστυνομικούς, η δεύτερη καραντίνα επανέφερε προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί και στο πρώτο lockdown, αλλά σε «πιο άγρια μορφή αυτή τη φορά». «Οι προστριβές και οι φασαρίες είναι πολύ έντονες» σχολιάζει αστυνομικός.

Το πιο ανησυχητικό όμως, όπως τονίζει ο ίδιος, είναι ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες το τελευταίο διάστημα για άτομα που οι συγγενείς τους φοβούνται ότι είτε θα βλάψουν τον εαυτό τους είτε θα κάνουν κακό σε εκείνους. «Πολλοί άνθρωποι το τελευταίο διάστημα έρχονται στην Αστυνομία και ζητούν μια λύση. Μας λένε ότι ο συγγενής τους ή ο γείτονάς τους είναι επικίνδυνος. Ενημερώνεται ο εισαγγελέας και ακολουθείται  η προβλεπόμενη διαδικασία που έχει να κάνει κυρίως με την εξέταση αυτών των ανθρώπων από ειδικούς. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να διαπιστωθεί εάν τα πράγματα είναι όπως μας τα καταγγέλλουν και δεν κρύβεται κάτι άλλο από πίσω», μας είπε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.