Ηράκλειο: 18 χρόνια μετά, πραγματικότητα η Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

Πρέπει να διαβάσετε

Επιπλέον 36 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,34 δισ. ευρώ εγκρίθηκαν προς υλοποίηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ανάμεσα τους βρίσκεται και ένα έργο που αφορά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και συγκεκριμένα την προσθήκη ορόφου για τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Γ’ Κτίριο των κλινικών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ Στέλιος Κτενιαδάκης, ανέφερε πως το 2003 υπήρξε μια μεγάλη δωρεά που είχε δοθεί στο νοσοκομείο για την κατασκευή ενός ορόφου. Από τότε μέχρι το 2011, το έργο δεν είχε προχωρήσει. Την ίδια χρονιά πέρασε από Διοικητικό Συμβούλιο μια απόφαση που στην οποία επισημαινόταν πως πρέπει η Ογκολογική Κλινική να γίνει εκεί. Το 2015, δημιουργήθηκε ένας αρχικός φάκελος και φτάσαμε στο 2020 που ο φάκελος βρίσκεται ακόμη σε κάποια σημεία.

«Καταφέραμε με την βοήθεια του Περιφερειάρχη να φτάσουμε στο σημείο να βγάλουμε οικοδομική άδεια, ξεπερνώντας πολλά προβλήματα» τόνισε ο κ. Κτενιαδάκης.

Πρόσθεσε δε, πως τη χρονιά του 2020 η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, προσπαθούσε να βρει το υπόλοιπο ποσό της χρηματοδότησης προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο. «Όταν ήρθε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια συζήτησης κατορθώσαμε και εντάξαμε ένα ώριμο έργο, ένα από τα δύο έργα της Κρήτης και ένα από τα τρία έργα των νοσοκομείων, σε όλη την Ελλάδα. Είναι ένα έργο που θα ανακούφιζε σε μεγάλο βαθμό τους ογκολογικούς ασθενείς που αυτή τη στιγμή, μέσα στο νοσοκομείο έχουν μεγάλη ταλαιπωρία».

Το ευτύχημα με την συγκεκριμένη επιτυχία, σύμφωνα με τον κ. Κτενιαδάκη, είναι ότι σε 18 μήνες πρέπει να φτιαχτεί το έργο. «Πρώτα ο Θεός , το έργο θα φτιαχτεί το 2023. Είναι ένα επίτευγμα που θα ολοκληρώσει την ογκολογική κλινική και θα είναι σε πιο ανθρώπινες συνθήκες. Οι άνθρωποι αυτοί ταλαιπωρούνται αρκετά χωρίς να φταίνε. Δεν έρχονται μια φορά στο νοσοκομείο, έρχονται συχνά και κάνουν πολλές εξετάσεις. Ένα ωραίο πράγμα είναι ότι είχαμε βάλει κάποια γυαλιά VR την ώρα της θεραπείας ώστε οι ασθενείς να ξεχνιούνται βλέποντας εικόνες, εικονικής πραγματικότητας. Προσπαθούμε γενικά να κάνουμε πολλά πράγματα».

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Κτενιαδάκης, μέσα στον Οκτώβριο θα είναι έτοιμο το πρώτο Κέντρο Αλτσχάιμερ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και στον ίδιο χώρο θα αναπτυχθεί και η μετανοσοκομειακή φροντίδα. «Τα δύο έργα θα είναι έτοιμα μέσα στον Οκτώβρη με δικά μας έξοδα».

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα