ΗΠΑ: Την αποπομπή του Ρεπουμπλικανού βουλευτή Τζορτζ Σάντος ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων

Πρέπει να διαβάσετε

Την αποπομπή του Ρεπουμπλικανού βουλευτή Τζορτζ Σάντος ψήφισε την Παρασκευή η Βουλή των Αντιπροσώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες, για τις πολλές κατασκευασμένες δηλώσεις του στην προεκλογική εκστρατεία του 2022 και τις δύο ομοσπονδιακές κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Η ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε και το αποτέλεσμά της, καθιστούν τον Σάντος μόλις τον έκτο βουλευτή στην ιστορία των ΗΠΑ – και πρώτο Ρεπουμπλικανό – που αποβάλλεται από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η ψηφοφορία ήταν η κατάληξη μιας υπόθεσης, που ξεκίνησε μετά τη δημοσίευση έκθεσης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην οποία ο Σάντος κατηγορούνταν για ένα «πολύπλοκο πλέγμα παράνομων δραστηριοτήτων που αφορούν την προεκλογική εκστρατεία, τα προσωπικά και τα επιχειρηματικά του οικονομικά».

Το ψήφισμα, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικλ Γκεστ, πέρασε με ψήφους 311-114. Το μέτρο απαιτούσε πλειοψηφία 2/3 για να περάσει.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα προέκυψε, παρά το γεγονός πως το μεγαλύτερο μέρος της ηγεσίας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων στράφηκε κατά της αποπομπής του Σάντος, προκαλώντας αμφιβολίες για το αν αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι θα ψήφιζαν υπέρ αυτής.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα