ΗΠΑ: Ο δολοφόνος δύο γυναικών εκτελέστηκε στη Φλόριντα

Πρέπει να διαβάσετε

Με θανατηφόρα ένεση εκτελέστηκε στη Φλόριντα 50χρονος Αμερικανός, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τις δολοφονίες δυο γυναικών που γνώρισε σε μπαρ, το 1996.

Όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ, ο Μάικλ Ζακ εκτελέστηκε χθες Τρίτη (3/10) περί τις 18:00 (σ.σ. τοπική ώρα· στη 01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας) στην πολιτειακή φυλακή του Ρέιφορντ. Εξέφρασε τη μεταμέλειά του με μήνυμα που δημοσιοποίησε οργάνωση κατοίκων της Φλόριντας που εναντιώνεται στη θανατική ποινή.

Καταδικάστηκε σε θάνατο το 1997 για σεξουαλική επίθεση, βιασμό και φόνο γυναίκας που είχε συναντήσει σε μπαρ. Είχε επίσης κριθεί ένοχος για τη δολοφονία άλλης γυναίκας, που επίσης συνάντησε σε μπαρ, την ίδια περίοδο, για την οποία καταδικάστηκε να εκτίσει ισόβια κάθειρξη.

Οι εκκλήσεις των συνηγόρων του, που επιχειρηματολογούσαν πως είχε νοητική υστέρηση εξαιτίας συνδρόμου εμβρυικού αλκοολισμούαπορρίφθηκαν όλες, συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής τους στο Ανώτατο Δικαστήριο προχθές Δευτέρα για να ανασταλεί η θανάτωση.

Πρόκειται για την έκτη εκτέλεση στη Φλόριντα το 2023 και τη 19η συνολικά στις ΗΠΑ. Όλες έγιναν με τη χρήση ενέσιμων θανατηφόρων χημικών σκευασμάτων.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα